Cum au fost ultimii ani din viața Valeria Seciu. Ce s-a întâmplat cu fiul regretatei actrițe

Știri interne

Cum au fost ultimii ani din viața Valeria Seciu. Ce s-a întâmplat cu fiul regretatei actrițe

Valeria Seciu a fost una dintre cele mai mari actrițe de teatru și film din România. În luna august aceasta a împlinit venerabila vârstă de 83 de ani, dar aniversarea nu a fost ca altă dată, plină de veselie, cu toți cei dragi alături. Multe s-au schimbat de când soțul actriței a părăsit această lume.

Ce s-a ales de Valeria Seciu după moartea soțului ei

Marea actriță Valeria Seciu a rămas singură după ce soțul ei, Octavian Cotescu, a decedat, iar fiul lor, Alexandru s-a retras la mănăstirea Vatoped de pe Muntele Athos. Tânărul a ales calea monahală din 2000 devenind călugăr sub numele de Monahul Daniil.

Cum au fost ultimii ani din viața Valeria Seciu. Ce s-a întâmplat cu fiul regretatei actrițe

Soțul celebrei actrițe a plecat fulgerător din această lume, la vârsta de 54 de ani, din cauza unui accident vascular cerebral survenit, cel mai probabil, din cauza stresului profesional intens. Octavian Cotescu a fost profesorul Valeriei Seciu. Cei doi s-au căsătorit după ce actrița a absolvit Institutul de Teatru și i-au dat naștere lui Alexandru Cotescu.

Valeria Seciu a rămas văduvă la vârsta de 46 de ani, iar de atunci nu s-a mai recăsătorit. Iubirea pe care i-a purtat-o soțului ei a fost atât de mare încât nu a dorit să-și refacă viață cu un alt partener.

Ultima apariție pe ecrane a actriței Valeria Seciu a fost în filmul Roxanne, din 2013, iar ultima apariție la un eveniment public a fost doi ani mai târziu, când a primit o stea pe Aleea actorilor din Piața Timpului din Capitală.

Cine a fost, de fapt, Valeria Seciu

Valeria Seciu a fost o actriță română de teatru, film, radio, voce și televiziune, care a urmat cursurile Institutului de Teatru din București, la clasa lui A. Pop Marțian, între 1960-1964.

Seciu l-a avut ca asistent pe Octavian Cotescu, cel care, ulterior, avea să-i devină soț. A debutat, în 1964, pe scena Teatrului Național din București, alături de Ion Caramitru, în piesa Eminescu de Mircea Ștefănescu, sub îndrumarea regizorului Sică Alexandrescu, întruchipând-o pe Veronica Micle.

Pe lângă rolurile interpretate pe scenă sau ecran, Valeria Seciu a dat viață multor personaje la teatrul radiofonic. De-a lungul timpului, marea actriță a primit numeroase premii și distincții pentru activitatea artistică desăvârșită. Dumnezeu să o aibă în paza Sa!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top