Știri interne
Ministrul Energiei: “Vom avea o iarnă complicată”. Anunț pentru cei cu centrale de apartament
Ministrul Energiei a făcut noi declarații cu privire la situația gazelor în România și la modul în care vor putea trece românii cu bine peste această iarnă. Virgil Popescu spune că va fi o iarnă complicată pentru Europa în ceea ce privește alimentarea cu gaze, dar subliniază că țara noastră nu este atât de dependentă de gazul rusesc.
Ministrul Energiei, anunț pentru români
Virgil Popescu, cel care ocupă funcția de Ministru al Energiei în Guvernul Nicolae Ciucă spune că România va trece cu bine peste această iarnă, în contextul în care avem gaz înmagazinat în proporție de 75,6 la sută din capacitate, adică mai mult decât aveam la 1 noiembrie anul trecut.
Oficialul are și o veste bună pentru românii cu centrale individuale de apartament: pentru aceștia a fost eliminat plafonul de consum, ceea ce înseamnă că pot consuma oricât, iar prețul va fi același ca anul trecut, adică de 31 de bani pe kilowatt.
“Acum nu mai vorbim de un plafon, vorbim de prețul gazului, care este același ca iarna trecută, 31 de bani, pentru oricât consumi. Deci, indiferent dacă e o casă mare sau o casă mai mică, tocmai pentru a nu mai avea probleme – mai sunt pensionari care stau în case mari, stau singuri și mai sunt case care nu sunt încă foarte bine eficientizate energetic din punct de vedere al anvelopării”, a declarat Virgil Popescu.
Ministrul Energiei spune că spre deosebire de electricitate, la gaz este un preț fix de 31 de bani care nu mai are un plafon de consum. Acesta a dat asigurări că țara noastră poate trece cu bine peste această iarnă și că are suficient gaz.
Potrivit spuselor sale, în prezent avem gaz înmagazinat în proporție de 75,6 la sută din capacitate, adică mai mult decât aveam la 1 noiembrie anul trecut.
Ministrul Energiei: România va trece cu bine peste această iarnă
Oficialul de la Guvern a anunțat că țara noastră va trece cu bine peste această iarnă, chiar dacă va fi o iarnă complicată pentru Europa în privința alimentării cu gaze naturale, însă vestea bună este că România nu este atât de dependentă de gazul rusesc.
Potrivit spuselor sale, importurile României nu se fac prin Nord Stream și nici măcar prin gazoductele din Ucraina, ci prin TurkStream, prin Coridorul Trans-Balcanic.
Virgil Popescu a mai spus că există discuții și înțelegeri cu alte state pentru livrarea suplimentară de gaze naturale pentru această iarnă.