Amenzi uriașe la un lanț de supermarketuri din România. Ce au descoperit inspectorii ANPC

Știri interne

Amenzi uriașe pentru un lanț de supermarketuri din România. Ce au descoperit inspectorii ANPC

S-au dat amenzi uriașe în urma unor controale ANPC la un lanț de supermarketuri din România. Comisarii de la Protecția Consumatorului au descoperit nereguli grave care pot pune în pericol sănătatea oamenilor. ANPC a amendat, cu peste 3,5 milioane lei, 256 de magazine Penny din România.

Ce au descoperit comisarii ANPC în magazinele Penny

În ultima săptămână, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat o serie de controale, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în magazinele lanțului de supermarketuri Penny, la nivelul întregii țări.

În urma controalelor s-a descoperit mizerie, mâncare mucegăită și gândaci. ANPC spune că a trecut mult timp de când nu a mai fost evaluată activitatea acestui retalier. Din nefericire, au fost constatate nereguli grave: comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită, comercializarea unor legume și fructe necurățate corespunzător, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, de calibre diferite, comercializarea unor produse congelate cu exces de gheață și modificări organoleptice.

Totodată comisarii ANPC au descoperit utilizarea unor cuptoare, la raioanele de panificație-patiserie, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse, folosirea unui spațiu de depozitare neigienizat corespunzător, cu paviment deteriorate, nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători, existența unor neconcordante între prețul produsului de la casa de marcat și cel de la raft, etc.

Controale în 256 de magazine Penny, din totalul de 306 din România

Magazinele care aparțin lanțului Penny sunt administrate în țara noastră de către Rewe România SA. În România sunt 396 magazine Penny, iar 256 dintre acestea au fost controlate de către ANPC. Conform unui comunicat de presă, pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat 333 amenzi contravenționale, în valoare totală de 3,5 milioane de lei și 110 avertismente.

S-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de peste 100.000 lei.

ANPC a dispus oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 29 de magazine și închiderea unității pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru 6 magazine, din județele Bacău (4 unități), Prahova (o unitate), Giurgiu (o unitate).

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top