Sprijin financiar de la Guvern! Cine primește câte 500 de lei

Știri interne

Sprijin financiar de la Guvern! Cine primește câte 500 de lei

Executivul a aprobat acordarea unui sprijin financiar în valoare de 500 de lei care îi vizează pe elevii români. Anul școlar a început luni, 5 septembrie, pentru toți școlarii și preșcolarii din România. În contextul în care toate s-au scumpit, inclusiv rechizitele, statul a gândit această sumă pentru a-i ajuta pe elevi să facă față cheltuielilor.

Sprijin financiar de 500 de lei de la Guvern

Peste 300.000 de școlari și elevi din familii defavorizate vor primi câte 500 de lei pentru a-și cumpăra rechizite și haine în noul an școlar. Banii vor fi virați pe cardurile pentru sprijin educațional conform prevederilor OUG nr. 133/2020. Ajutorul este acordat de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

Potrivit celor mai noi informații pe acest subiect, în cursul acestei luni vor primi banii elevii care sunt deja în posesia cardurilor din anul școlar trecut. În cursul lunii octombrie vor fi distribuite și încărcate cardurile noilor beneficiari. În toată țara au fost declarați eligibili din 10.115 unități de învățământ.

Ministrul Marcel Boloș a anunțat că numărul copiilor care primesc suma de 500 de lei ajutor pentru rechizite și îmbrăcăminte este în creștere.

“După cum știm, în România rata abandonului școlar este cea mai mare din Uniunea Europeană, iar fondurile europene pot susține programe pentru a reduce acest fenomen care afectează mai ales copiii din mediile defavorizate. Împreună cu Ministerul Educației, facem toate eforturile ca elevii incluși în program să poată beneficia de acest ajutor încă din prima lună de școală”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte

Vor intra în posesia tichetelor de 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei).

Totodată sunt vizați elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

Foarte important: banii se acord ăla cererea unuia dintre părinții elevului, înregistrată până la data de 10 septembrie la unitatea de învățământ la care elevul este înscris. cerere trebuie însoțită de adeverința de venit aferentă lunii iulie 2022.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top