Anunțul zilei în România! Bani de la Guvern, intră direct pe cardurile românilor

Știri interne

Anunțul zilei în România! Bani de la Guvern, intră direct pe cardurile românilor

Anunțul zilei în România! Se dau bani de la Guvern! Sumele vor intra direct pe cardurile beneficiarilor. Este vorba despre românii care se încadrează în programul Sprijin pentru România, gândit de către autorități cu scopul de a-ai ajuta pe oameni să facă față cheltuielilor în această perioadă marcată de scumpiri.

Se dau bani de la Guvern

Este vorba despre cea de-a doua tranșă de 250 de lei a voucherelor sociale care se acordă în cadrul Programului Sprijin pentru România, românilor cu venituri mici care de descurcă greu cu banii în contextul scumpirilor. Potrivit anunțului Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), a doua tranșă urmează să fie virată în data de 8 septembrie. În urma actualizării listelor de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, numărul beneficiarilor a crescut cu 150.000, față de cei 2.480.613 cât au fost în primă fază.

“După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie.(…)La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, a anunțat Marcel Boloș.

Voucherele de 250 de lei intră în cont o dată la două luni

Pentru beneficiarii programului Sprijin pentru România, cei 250 de lei intră în cont o dată la două luni, până la finalul anului. Este important de precizat că aceste sume sunt valabile 12 luni de la încărcarea lor, ceea ce înseamnă că ultima tranșă poate fi folosită până în decembrie 2023.

Cardurile de la Guvern pot fi folosite doar de către beneficiari și numai în situații excepționale pot fi încredințate unei alte persoane și folosite în baza buletinului beneficiarului.

Listele cu beneficiarii sunt actualizate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale până la finalul acestei săptămâni și verificate de către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top