„Cupola de foc” a ajuns în România! Avertizare de ultimă oră

Știri interne

„Cupola de foc” a ajuns în România! Avertizare de ultimă oră

„Cupola de foc” a ajuns în România! Avertizare de ultimă oră

După ploi și temperaturi care se situau sub nivelul celor obișnuite pentru acea perioadă, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie anunță o săptămână de foc în România. Șefa ANM, Elena Mateescu, a vorbit despre “Cupola de foc” care va cuprinde țara noastră zilele următoare.

De curând, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o informare de căldură sufocantă pentru mai multe zone din România. Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit despre temperaturile care vor fi înregistrate în perioada următoare.

Zonele din România unde va fi caniculă

Vara își intră pe deplin în drepturi! Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, începând de astăzi vremea va fi caniculară în partea de vest-sud a țării, urmând ca de mâine să fi consemnate valori de temperaturi în creștere, la nivelul maximelor de până la 38, posibil 39° la umbră.

“Cu siguranță joi, posibil cea mai caldă zi din acest episod și în același timp, indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile resimțite cu siguranță peste 40-42°.

Vorbim și de fenomene de instabilitate atmosferică în partea de vest, centru-nord, precum și zona de munte. Astfel încât, într-adevăr, chiar dacă la sfârșitul acestei săptămâni, mai ales vineri și sâmbătă vom consemna aceste episoade, cu siguranță după aceste episoade de duminică, din nou vor fi temperaturi în creștere și este posibil ca și parcursul săptămânii viitoare să fie caracterizat de aceeași evoluție din punct de vedere meteorologic.”, a declarat Elena Mateescu la antena3.ro.

Așadar, potrivit specialiștilor, ziua de joi va fi cea mai caldă din această săptămână.

“Este posibil, cu siguranță să vorbim cel puțin de temperaturi resimțite peste 40, peste 42° cu siguranță peste 42° ceea ce ar însemna că ar fi cea mai călduroasă zi din istorie la acest moment, cea mai caldă pentru acest episod din această vară”, a mai declarat Elena Mateescu, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

Cod roșu de caniculă în Europa

România nu este singura țară afectată de temperaturi crescute. De curând, un cod roșu de caniculă a fost emis pentru întreaga Europă. Specialiștii au avertizat populația că mercurul din termomentre va crește neobișnuit de mult zilele următoare.

De exemplu, în Spania, se vor înregistra temperaturi de 44 de grade Celsius, iar în Franța temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius.

Continue Reading
To Top