Elena Udrea și Ioana Băsescu scapă de închisoare

Știri interne

Elena Udrea și Ioana Băsescu scapă de închisoare

Elena Udrea și Ioana Băsescu scapă de închisoare

Ioana Băsescu și Elena Udrea au scăpat de procesul de corupție în care primiseră cinci ani de detenție cu executare, respectiv opt ani, prin prescrierea faptelor. Decizia este definitivă.

După cinci ani de amânări Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) s-a pronunțat în această după amiază în favoarea Elenei Udrea și Ioanei Băsescu în dosarul campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu. Faptele s-au prescris, iar decizia este definitivă.

Astfel, Ioana Băsescu și Elena Udrea au scăpat de procesul de corupție în care primiseră cinci ani de detenție cu executare, respectiv opt ani, transmite Realitatea Plus.

Reamintim că, Elena Udrea a fost acuzată, în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu, de instigare la luare de mită şi spălare de bani, în timp ce Ioana Băsescu a fost acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălare de bani.

Momentan, Elena Udrea se află în închisoare fiind condamnată definitiv în dosarul Gala Bute la 6 ani de închisoare pentru luare de mită.

“Încetează procesul penal faţă de inculpata Udrea Elena Gabriela, sub aspectul săvârşirii a două infracțiuni de instigare la luare de mită, prevăzute de art. 47 din Codul penal raportat la art. 289 alin. (1) din Codul penal în referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 din Codul penal, şi a cinci infracțiuni de spălare a banilor, prevăzute de art. 49 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 129/2019 cu aplicarea art. 5 din Codul penal, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale”, se arată în decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie.

Continue Reading
To Top