Incendiu devastator! Peste 500 de oameni au fost evacuați

Știri externe

Incendiu devastator! Peste 500 de oameni au fost evacuați

Incendiu devastator! Peste 500 de oameni au fost evacuați

Un incendiu de pădure produs pe insula spaniolă La Palma a dus la evacuarea a cel puţin 500 de persoane, conform unui anunţ făcut sâmbătă de autorităţile spaniole care semnalează prima criză naturală pe această insulă după erupţia vulcanică din 2021, relatează Agerpres.

Incendiul a izbucnit la primele ore ale dimineţii de sâmbătă la El Pinar de Puntagorda, o regiune împădurită din nordul Insulei Canare. Cel puţin 11 case au fost distruse pe măsură ce incendiul s-a propagat, conform lui Fernando Clavijo, preşedintele Insulelor Canare, care a mai precizat că numărul persoanelor care trebuie evacuate ar putea ajunge la 1.000.

Aproximativ 140 de hectare de teren au fost arse.

Patru elicoptere şi patru unităţi de pompieri luptă la sol cu flăcările pentru a ţine incendiul sub control. Autorităţile insulare au solicitat ajutor de la celelalte insule din arhipelagul Canarelor, în special de la Gomera şi Tenerife.

În septembrie 2021 peste 2000 de clădiri au fost distruse şi mai multe mii de persoane au fost evacuate în urma scurgerilor de lavă din vulcanul Cumbre Vieja. Erupţia a continuat timp de 3 luni.

Continue Reading
To Top