Știri interne

Tipuri de dureri de cap. Ce indică durerea de cap în funcţie de zona în care te doare

Tipuri de dureri de cap. Ce indică durerea de cap în funcţie de zona în care te doare

Durerile de cap sunt una dintre cele mai comune afecțiuni cu care ne confruntăm cu toții din când în când. Ele pot fi provocate de o varietate de factori, cum ar fi stresul, oboseala, deshidratarea, tensiunea arterială crescută sau alte probleme de sănătate. Însă ceea ce poate fi mai puțin cunoscut este faptul că locul în care resimțim durerea de cap poate oferi informații importante despre cauza și tipul durerii. Mai jos sunt descrise câteva tipuri comune de dureri de cap, în funcție de zona în care apar:

1. Durerea de cap tensională:

  • Descriere: Aceasta este cea mai comună formă de durere de cap și poate fi resimțită ca o presiune sau o strângere în jurul capului, de obicei, în zona frunții sau a tâmplelor.
  • Cauze posibile: Stresul, oboseala, poziția incorectă a gâtului și umerilor, precum și lipsa de somn pot fi factori declanșatori ai durerilor de cap tensionale.

2. Migrena:

  • Descriere: Migrena este o durere de cap intensă, pulsatilă, adesea însoțită de greață, sensibilitate la lumină și sunete și, uneori, de auras (simptome vizuale sau neurologice).
  • Cauze posibile: Cauzele exacte ale migrenei nu sunt pe deplin înțelese, dar pot fi implicate fluctuațiile hormonale, schimbările de mediu, alimentația, stresul și factorii genetici.

3. Durerea de cap de sinus:

  • Descriere: Durerea de cap de sinus apare de obicei în zona feței și a frunții. Poate fi însoțită de congestie nazală și secreții.
  • Cauze posibile: Infecțiile sinusurilor, răcelile sau alergiile pot cauza inflamații ale sinusurilor, ceea ce duce la durere de cap.

4. Durerea de cap de cluster:

  • Descriere: Aceasta este o formă rară de durere de cap, extrem de dureroasă, care apare de obicei în jurul unui ochi. Atacurile pot fi scurte și se pot repeta în cicluri.
  • Cauze posibile: Cauzele exacte ale durerii de cap de cluster nu sunt cunoscute, dar se crede că sunt legate de schimbările în fluxul sanguin către creier.

5. Durerea de cap de tensiune cervicogenă:

  • Descriere: Aceasta este o formă de durere de cap care provine din zona gâtului și a coloanei cervicale și se răspândește către cap.
  • Cauze posibile: Poate fi cauzată de probleme ale mușchilor și articulațiilor din zona gâtului și a coloanei cervicale.

Este important să ții cont de simptomele asociate cu durerea de cap și să consulți un medic pentru evaluare și diagnosticare adecvată. Tratamentul variază în funcție de cauza durerii de cap și poate include gestionarea stresului, schimbări în stilul de viață, medicamente sau alte intervenții medicale. În plus, adesea, prevenirea poate fi cheia în reducerea frecvenței și intensității durerilor de cap.

Continue Reading
To Top