Anteționare meteo imediată! Este așteptat un anticiclon care aduce cupolă de grindină şi furtuni electrice violente

Știri interne

Atenționare meteo imediată! Este așteptat un anticiclon care aduce cupolă de grindină şi furtuni electrice violente

Atenționare meteo imediată! Este așteptat un anticiclon care aduce cupolă de grindină şi furtuni electrice violente

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate şi pe arii restrânse, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, la începutul nopţii în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţãrii, iar spre dimineaţã în extremitatea de vest. Izolat vor mai fi condiţii pentru grindinã şi cantitãţi de apã însemnate.

Prognoza meteo. LA NOAPTE

TARA
Disconfortul termic se va menţine ridicat în regiunile sudice şi sud-estice, unde temperatura nu va scãdea sub 20 de grade, iar la nivelul întregii ţãri, minimele se vor situa în general între 12 şi 22 de grade. În depresiunile intramontane izolat se va forma ceaţã.

BUCURESTI
Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la începutul nopţii, când vor mai fi condiţii pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Temperatura minimã va fi de 19…21 de grade.

Prognoza meteo. SAMBATA

TARA
Valul de cãldurã se va intensifica din nou în sudul şi sud-estul ţãrii, unde va fi caniculã, cu temperaturi maxime cuprinse între 33 şi 40 de grade, iar disconfortul termic va fi foarte ridicat (indice temperaturã-umezealã peste pragul critic de 80 de unitãţi).

În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în general între 27 şi 32 de grade, însã vremea va fi instabilã; înnorãrile vor fi temporar accentuate şi pe arii extinse se vor semnala averse, însoţite de descãrcãri electrice şi izolat cãderi de grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi îndeosebi în a doua parte a intervalului pe arii mai restrânse şi în regiunile sudice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, ziua local în centru, sud şi est, iar în a doua parte a intervalului în sud-vest, sud şi sud-est, dar intensificãri de scurtã duratã şi vijelii vor fi şi în timpul ploilor. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 15 şi 23 de grade.

BUCURESTI
Valul de cãldurã se va intensifica din nou, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) urmând sã depãşeascã cu mult pragul critic de 80 de unitãţi.

Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimã va fi de 19…21 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate îndeosebi noaptea când vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri temporare ale vântului.

Prognoza meteo. DUMINICA

TARA
Deşi valorile termice vor marca o scãdere uşoarã în toatã ţara, în sud-vest, sud şi sud-est, vremea va fi în continuare cãlduroasã, local canicularã în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, unde şi disconfortul termic va fi ridicat (indice temperaturã-umezealã va atinge pragul critic de 80 de unitãţi).

Cerul va fi variabil, cu înnorãri pe parcursul zilei când local în zonele de munte şi în centrul, estul şi sud-estul teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest vor fi averse şi descãrcãri electrice. Pe alocuri se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate şi vor fi condiţii de grindinã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare ziua, la munte, în sud şi sud-est şi de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor situa în general între 25 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, mai coborâte în zonele depresionare.

BUCURESTI
Deşi valorile termice vor marca o scãdere faţã de zilele precedente, vremea se va menţine cãlduroasã, cu disconfort termic ridicat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimã va fi de 17…20 de grade.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri îndeosebi dupã-amiazã, însã probabilitatea pentru ploi de scurtã duratã va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri pe parcursul zilei.

Prognoza meteo. LUNI

TARA
Valul de cãldurã se va intensifica din nou, astfel vremea va fi cãlduroasã în aproape toatã ţara, local canicularã în sud-vest şi sud, unde şi disconfortul termic va fi în creştere.

Cerul va fi mai mult senin, dar în orele dupã-amiezii la munte, iar noaptea şi în nord-vestul teritoriului vor fi înnorãri temporar accentuate şi pe arii restrânse se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 28 şi 36 de grade, iar cele minime între 14 şi 22 de grade, cu valori mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest.

BUCURESTI
Vremea va deveni din nou canicularã, cu disconfort termic în creştere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul în general slab. Temperatura maximã va fi de 34…35 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade.

Prognoza meteo. MARTI, MIERCURI, JOI

TARA
Valul de cãldurã va continua sã se intensifice în primele douã zile ale intervalului, când vremea va deveni canicularã în aproape toate zonele de câmpie şi podiş, iar disconfortul termic accentuat.

În ultima zi a intervalului temperatura va scãdea îndeosebi în jumãtatea de nord a teritoriului, iar canicula va mai persista în sud şi sud-est. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicatã în jumãtatea nordicã a ţãrii.

BUCURESTI
Valul de cãldurã se va intensifica, canicula va persista, iar disconfortul termic va fi accentuat. Probabilitatea de ploaie va creşte spre sfârşitul intervalului.

Continue Reading
To Top