Amorțirea mâinilor – un semnal important că trebuie să mergeți la medic. Cinci cauze posibile

Sanatate

Amorțirea mâinilor – un semnal important că trebuie să mergeți la medic. Cinci cauze posibile

Amorțirea mâinilor – un semnal important că trebuie să mergeți la medic. Cinci cauze posibile

Amortirea mainilor este o senzatie neplacuta si, uneori, inspaimantatoare pe care multi dintre noi o experimentam la un moment dat. De cele mai multe ori, aceasta senzatie este temporara si nu este un motiv de ingrijorare. Cu toate acestea, exista situatii in care amortirea mainilor poate fi un semnal important al unor probleme de sanatate mai grave si poate necesita consultarea unui medic. In acest articol, vom explora cinci cauze posibile ale amortirii mainilor si modul in care putem recunoaste semnalele importante.

Sindromul de tunel carpian:

Unul dintre cele mai comune motive ale amortelii mainilor este sindromul de tunel carpian. Aceasta afectiune apare atunci cand nervul median, care trece prin tunelul carpian din incheietura mainii, este comprimat. Simptomele includ amortirea, furnicaturile si slabiciunea in degete, in special in degetul mare, aratator si mijlociu. Sindromul de tunel carpian poate fi cauzat de suprasolicitarea mainilor, leziuni, inflamatie sau afectiuni medicale precum diabetul.

Neuropatia periferica:

Neuropatia periferica este o afectiune a sistemului nervos periferic care poate afecta nervii care transmit informatii intre creier si maduva spinarii si restul corpului. Aceasta afectiune poate cauza amortirea mainilor si picioarelor, precum si furnicaturi, durere si slabiciune musculara. Neuropatia periferica poate fi provocata de diabet, alcoolism, infectii sau expunerea la anumite substante toxice.

Hernia de disc cervicala:

O hernie de disc in regiunea cervicala a coloanei vertebrale poate determina comprimarea nervilor, ceea ce poate duce la amortirea mainilor. Aceasta afectiune poate fi insotita de durere in zona gatului sau a bratelor si poate afecta mobilitatea. Daca hernia de disc impinge nervii, poate aparea si slabiciune musculara.

Scleroza multipla:

Scleroza multipla este o afectiune autoimuna care afecteaza sistemul nervos central. Aceasta poate cauza daune la nivelul mielinei (tegumentul nervilor), afectand astfel comunicarea nervoasa. Printre simptomele posibile se numara amortirea mainilor, slabiciunea musculara, dificultati de coordonare si probleme de vedere. Este important sa se acorde atentie acestor simptome si sa se consulte un medic pentru evaluare.

Compresia nervoasa:

Compresia nervoasa poate avea loc in diverse zone ale corpului si poate cauza amortirea mainilor. De exemplu, herniile de disc, tumori, chisturi sau umflaturi pot exercita presiune asupra nervilor, determinand aparitia simptomelor neplacute. Uneori, postura incorecta sau activitatile repetitive pot contribui la compresia nervoasa.

Continue Reading
To Top