Coaja de banană remediu extern pentru coșuri și alte 5 întrebuințări despre care cu siguranță nu știați

Sanatate

Coaja de banană remediu extern pentru coșuri și alte 5 întrebuințări despre care cu siguranță nu știați

Coaja de banană remediu extern pentru coșuri și alte 5 întrebuințări despre care cu siguranță nu știați

Banană, acea delicioasă și sănătoasă gustare pe care o consumăm cu drag, este o comoară ascunsă în întregimea sa. În timp ce majoritatea oamenilor aruncă coaja de banană după ce au savurat fructul, puțini sunt conștienți de beneficiile sale remarcabile. Acest articol vă va prezenta câteva dintre cele mai puțin cunoscute utilizări ale cojii de banană și de ce ar trebui să o păstrați pe lista voastră de remedii naturale.

Tratament extern pentru acnee și probleme ale pielii

Una dintre cele mai populare întrebuințări ale cojii de banană este ca tratament natural pentru acnee și alte afecțiuni ale pielii. Coaja de banană conține antioxidanți, precum luteina, care pot ajuta la reducerea inflamației și a roșeții pielii.

Pentru a folosi acest remediu, pur și simplu frecați partea interioară a cojii de banană pe zona afectată timp de câteva minute și lăsați suc natural să se absoarbă în piele. Repetați acest proces de câteva ori pe zi pentru a obține rezultate vizibile.

Albirea dinților în mod natural

Dacă sunteți în căutarea unui mod natural de a vă albii dinții, coaja de banană ar putea fi răspunsul. Datorită conținutului de potasiu, magneziu și acid citric, coaja de banană poate ajuta la îndepărtarea petelor de pe dinți.

Pur și simplu frecați partea interioară a cojii de banană pe dinți timp de câteva minute în fiecare zi. În timp, veți observa că dinții devin mai strălucitori și mai albi.

Îngrijirea plantelor de interior

Coaja de banană poate deveni un fertilizator natural excelent pentru plantele de interior. Datorită conținutului său de potasiu, magneziu și calciu, coaja de banană oferă nutrienți esențiali plantelor și poate contribui la o creștere sănătoasă.

Puteți utiliza cojile de banană ca îngrășământ natural prin îngrășarea solului din jurul plantelor sau prin prepararea unei soluții de înmuiere a cojilor de banană în apă și apoi folosirea acestei ape pentru udarea plantelor.

Menținerea pielii moi și hidratate

Coaja de banană conține substanțe naturale hidratante, precum colagenul și vitamina C, care pot ajuta la menținerea pielii moi și sănătoase.

Puteți folosi coaja de banană ca o mască de față naturală, aplicând interiorul cojii pe față și lăsând-o să acționeze timp de aproximativ 15-20 de minute înainte de a clăti cu apă caldă. Acest tratament simplu poate revigora pielea și o poate proteja împotriva deshidratării.

Îngrijirea pielii picioarelor

Picioarele obosite și uscate pot beneficia, de asemenea, de proprietățile hidratante ale cojii de banană. Pentru a face un tratament de înmuiere a picioarelor, frecați interiorul cojii de banană pe tălpi și pe călcâie, apoi lăsați să acționeze timp de 10-15 minute înainte de a clăti cu apă caldă.

Coaja de banană va contribui la hidratarea pielii și la ameliorarea disconfortului cauzat de uscăciunea excesivă.

Continue Reading
To Top