Lista românilor care NU mai primesc 250 de lei în luna august pe cardul de alimente

Știri interne

Lista românilor care NU mai primesc 250 de lei în luna august pe cardul de alimente

Lista românilor care NU mai primesc 250 de lei în luna august pe cardul de alimente

Voucherele de 250 de lei, prin care milioane de români primesc bani pentru alimente, urmează să fie alimentate cu o nouă tranșă în luna august. Totuși, conform unei decizii luate de Guvern încă din luna mai, acestea nu vor mai fi primite de toată lumea, chiar dacă există condiții de eligibilitate, asta după ce s-au schimbat o serie de condiții.

O nouă tranșă de ajutor intră pe cardurile românilor

Voucherele de alimente în valoare de 250 de lei vor fi tăiat pentru anumiți români, chiar dacă programul „Sprijin pentru România” continuă. În câteva zile vor intra banii pe cardurile sociale pentru achiziționarea alimentelor de bază.

După cum se știe deja, fiecare tichet are o valabilitate de 12 luni și poate fi folosit doar de beneficiar, dar se pot face și unele excepții. Românii din categoriile vulnerabile primesc pe parcursul acestui an șase vouchere de alimente în valoare de 250 de lei fiecare, din partea statului, pentru alimente și mese calde.

Proiectul are ca scop contracararea scăderii standardului de viață și a grupurilor sociale vulnerabile, în ideea de a scădea riscul sărăciei la nivel național. Potrivit Ministerului Investițiilor, luna aceasta, banii pe voucherele de alimente vor intra în jurul datei de 15 august.

Aceștia sunt cei care rămân fără voucherele de 250 de lei în august

Voucherele de alimente în valoare de 250 de lei se taie pentru anumite categorii de români, chiar dacă aceştia sunt eligibili pentru a le primi, se arată în ordonanţa de urgenţă nr. 63 din 9 mai 2022.

Conform prevederilor, este vorba despre românii care părăsesc ţara, cei care primesc decizii de condamnare ori cei care beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.

Astfel, „sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele prevăzute la alin. (1) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”, se arată în OUG 63 din 9 mai 2022 şi publicată în Monitorul Oficial.

„Bugetul măsurii temporare „Sprijin pentru România”, acordată prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie 2022-31 decembrie 2023, se stabilește la suma de 6.281.200 mii lei cu sursă de finanțare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și din fonduri europene nerambursabile, în conformitate cu regulile de eligibilitate și normele comunitare și naționale aplicabile Programului operațional Incluziune și demnitate socială și Programului operațional Ajutorarea persoanelor dezavantajate, prin unitatea de implementare din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de beneficiar de fonduri europene nerambursabile”, se mai arată în document.

Continue Reading
To Top