Știri externe

Valentina, badanta din România care a înlăcrimat toată Italia. O femeie de 75 de ani a fost „beneficiara” unei prietenii unice cu femeia care a îngrijit-o

Valentina, badanta din România care a înlăcrimat toată Italia. O femeie de 75 de ani a fost „beneficiara” unei prietenii unice cu femeia care a îngrijit-o

Povestea prieteniei dintre o badantă din România și femeia pe care o îngrijea a emoționat o lume întreagă. O astfel de situație poate fi influențată de obicei de mai mulți factori precum, personalitatea ambelor persoane, nivelul de empatie și de respect reciproc, dar și timpul petrecut împreună. Ei bine, între cele două femei a fost o chimie de la bun început. Legătura emoțională pe care au reușit să o creeze a fost extrem de puternică.

Într-o dimineață de primăvară, Valentina, o tânără sosită din România, a bătut la ușa unui apartament din centrul orașului Milano. În spatele ușii se afla o femeie de 75 de ani. Copiii acesteia, îngrijorați pentru sănătatea și siguranța ei, o angajaseră pe româncă pentru a o ajuta în activitățile zilnice. Femeia locuia singură de mai bine de 5 ani de când soțul ei murise.

„Bună dimineața, sunt Valentina, noua dumneavoastră îngrijitoare. Este o plăcere să vă cunosc, doamnă Emma”, a spus Valentina cu un zâmbet larg.

În primele zile, italianca nu a fost foarte receptivă, părea că nu o să se acomodeze cu prezența Valentinei în casă. Însă, cu multă răbdare, tânăra a reușit să se apropie de femeie. Pe măsură ce treceau săptămânile, cele două femei au început să se cunoască mai bine.

Valentina era o bucătăreasă excelentă, o răsfăța mereu pe Emma cu preparatele tradiționale românești, dar a învățat să gătească și mâncărurile preferate ale femeii.

Cele două obișnuiau să stea foarte mult de vorbă și să își povestească amănunte din viața lor. Valentina i-a povestit Emmei despre traiul său din România, dar și despre visul său de a deveni asistentă medicală. Astfel, femeia în vârstă de 75 de ani a început să o învețe pe româncă limba italiană și o încuraja mereu să își îndeplinească dorința.

Valentina și Emma păstrează în continuare legătura

Într-o zi, în timp ce erau în parc, Emma și Valentina au întâlnit un grup de femei în vârstă, care se întâlneau des și își petreceau timpul împreună jucând cărți sau discutând. Pensionara nu a dorit inițial să li se alăture, însă la insistențele Valentinei a acceptat, în cele din urmă. Astfel, Emma s-a împrietenit cu celelalte femei, iar timpul său trecea mult mai plăcut.

Și Valentina a urmat sfatul Emmei, iar în fiecare moment liber studia. Într-o zi, a primit o scrisoare care anunța admiterea ei la o renumită școală de asistenți medicali. Tânăra a fost extrem de bucuroasă, însă, pe de altă parte, îngrijorată pentru că nu știa cum o să se descurce să aibă în continuare grijă de bătrână.

Emma nu a fost de acord ca Valentina să renunțe la visul său și a insistat să accepte oferta. Copiii pensionarei au decis să angajeze o altă îngrijitoare, pentru ca Valentina să poartă urma cursurile. În cele din urmă, tânăra a absolvit școala cu succes și a devenit asistentă medicală. Și-a găsit un loc de muncă într-o clinică, dar a continuat să o viziteze pe Emma.

Continue Reading
To Top