RO-alert! Stați în case! Lista localităţilor afectate de vijelii şi grindină de mari dimensiuni

Știri interne

Anunț ANM de ultimă oră! Cod Portocaliu și Cod Galben de furtuni extrem de puternice. Care sunt zonele vizate

Anunț ANM de ultimă oră! Cod Portocaliu și Cod Galben de furtuni extrem de puternice. Care sunt zonele vizate

Anunț de ultimă oră al specialiștilor Administrației de Meteorologie! În urmă cu puțin timp au fost emise două coduri de furtuni extrem de puternice, unul portocaliu și altul roșu. Care sunt zonele vizate și până la ce oră va rămâne în vigoare atenționarea.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis, în urmă cu puțin timp, un Cod Portocaliu și un Cod Galben de furtuni extrem de puternice, valabil în mai multe zone ale României. Iată care sunt localitățile vizate și în ce interval orar sunt valabile atenționările.

O avertizare meteorologică Cod Portocaliu este valabilă astăzi, în intervalul 26.07.2023 – ora 10:00 / 27.07.2023 – ora 02:00, pentru Municipiul București și județul Ilfov. Meteorologii anunță că vor fi perioade cu intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică accentuată (rafale de 70…90 km/h și izolat de 100 km/h), vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de 1 până la 2 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

O altă atenționare Cod galben de vânt şi instabilitate atmosferică este valabilă mâine, în intervalul orar 2:00 – 10:00, în 14 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, şi în Capitală.

În intervalul menţionat în rândurile de mai jos, în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei vântul va continua să prezinte intensificări cu rafale în general de 55 – 65 km/h.
În jumătatea de est a Munteniei, sudul Moldovei şi Dobrogea instabilitatea atmosferică se va menţine temporar accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de 50 – 60 km/h), vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 litri/mp.

O masă de aer polar pătrunde în România din Europa Centrală. Mihai Huştiu, ANM, prognoză meteo de ultim moment: “Vor fi schimbări importante”

Continue Reading
To Top