Știri interne

Tichete grădiniță 2023: Cine beneficiază de acest ajutor și care sunt documentele necesare pentru obținerea lor

Tichete grădiniță 2023: Cine beneficiază de acest ajutor și care sunt documentele necesare pentru obținerea lor

Ajutor de la stat pentru grădiniță 2023. Iată care sunt documentele necesare pentru a primi tichetele sociale.

Tichete grădiniță 2023. Ajutorul din partea statului poate fi folosit doar pentru achiziționarea produselor alimentare, a celor de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite pentru preșcolari.

Cine beneficiază de tichete pentru grădiniță

Conform proiectului, tichetele sociale pentru grădiniță se acordă doar copiilor preșcolari ce provin din familii defavorizate, în vederea încurajării acestora de a frecventa unitățile de învățământ.

Începând cu data de 1 martie 2023, valoarea nominala a unui tichet social pentru grădiniță a crescut de la 105.1 lei, la 119.6 lei. Acest ajutor este acordat de către primării, din bugetul de stat, în fiecare lună, în perioada anului școlar, inclusiv în vacanțe.

Tichetele pentru grădiniță pot fi accesate la cererea unuia dintre părinți, a reprezentantului legal al copilului sau, după caz, a persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților.

Cei care beneficiază de acest ajutor îl pot folosi doar pentru achiziționarea produselor necesare preșcolarilor, precum: produse alimentare, produse de igiena, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și articole școlare.

Care sunt condițiile pentru a primi tichetele sociale

Pentru a primi tichetele sociale, trebuie îndeplinite următoarele condiții:

Copilul este înscris într-o unitate de învățământ conform Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;
Venitul lunar pe membru de familie este de până la 634 de lei (nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei);
Frecvenţa regulată la grădiniţă a copiilor din familiile beneficiare (cu excepția absențelor motivate, cu condiţia ca acestea să nu depăşească 50% din zilele de grădiniţă).
Venitul lunar al fiecărui membru al familiei nu trebuie sa depășească de mai mult de doua ori nivelul venitului minim garantat
Copilul beneficiar trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani și să meargă zilnic la grădinița, cu anumite excepții.
Stimulentele educaționale se oferă copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei acordată in baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei.
Tichetele sociale se acordă și copiilor aflați în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absentei parintilor, doar daca veniturile pe persoana, inclusiv copilul aflat in ingrijire, nu depasesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocatiei pentru sustinerea familiei.

Continue Reading
To Top