Cea mai bună mâncare pentru organism. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Este importantă pentru creierul nostru"

Sanatate

Cea mai bună mâncare pentru organism. Prof. dr. Vlad Ciurea: “Este importantă pentru creierul nostru”

Cea mai bună mâncare pentru organism. Prof. dr. Vlad Ciurea: “Este importantă pentru creierul nostru”

Alimentele procesate sunt la un pas de noi, dar nu sunt şi cele mai sănătoase. Un anumit tip de hrană este, însă, ca o vitamină pentru organism, spune renumitul prof. Vlad Ciurea.

Cunoscutul neurochirurg și profesor universitar, medicul Vlad Ciurea, ne reaminteşte că hrana cât mai naturală, neconservată, necongelată şi neprocesată este “cel mai bun supliment alimentar” pentru organism.

“Cel mai bun “supliment alimentar” pentru organism este mâncarea cât mai naturală.

Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți.

Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru.

Vlad Ciurea: “Mâncarea procesată vine uneori “la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism”
E bine de știut că mâncarea procesată vine uneori “la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase. Am colaborat la scrierea unui Ghid de buzunar chiar pe această temă.

Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic.

Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Din păcate, educația alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici. Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri.

Sănătate!”, a scris prof. dr. Vlad Ciurea, pe pagina de Facebook.

Continue Reading
To Top