Știri interne

Alertă meteo în România! Elena Mateescu: ”Urmează cele mai calde două zile! August vine cu oscilații de temperaturi de 10 grade de la o zi la alta”

Alertă meteo în România! Elena Mateescu: ”Urmează cele mai calde două zile! August vine cu oscilații de temperaturi de 10 grade de la o zi la alta”

Elena Mateescu susține că, săptămâna aceasta, vom avea cele mai călduroase zile din acest an, în condițiile în care un val de căldură se va extinde în toată țara.

Directorul ANM explică însă că luna august vine cu oscilații de temperaturi de până la 10 grade de la o zi la alta.

“Este posibil ca joi și vineri să consemnăm cele mai călduroase zile din această săptămână, pentru că, începând mai ales de joi, valul de căldură se va extinde în toată ţara, se va intensifica în partea de sud și vest a teritoriului, acolo unde valorile de temperatură se vor apropia de 38 de grade.

Vineri vorbim de arii extinse, în care, mai ales în partea de sud, sud-vest a țării, temperaturile se pot apropia de 39-40 de grade la umbră, în vest 37-38 de grade. Practic, toate zonele extra-carpatice vor fi caracterizate de o vreme caniculară, pentru că maximele de vineri vor depăși 35-36 de grade la umbră.

Sâmbătă, în special în jumătatea de sud-est a ţării, vom mai consemna valori de 35 până la 37 de grade, în timp ce în vest, în regiunile intra-carpatice, într-adevăr, vom vorbi de o scădere semnificativă, la cel mult 25-27 de grade”, a explicat Elena Mateescu la Digi24.

”Dacă astăzi instabilitatea va fi în diminuare semnificativă față de ziua de ieri, mâine, în special în partea de vest, nord-vest, apoi în centru, est şi local în sud, vom vorbi din nou de fenomene de instabilitate atmosferică care vor fi caracterizate prin dezvoltări noroase convective, averse torențiale însoțite de vijelii şi cantități de apă care pot depăși în perioade scurte de timp 20 – 30 litri/mp”, a declarat directorul ANM.

Elena Mateescu a vorbit și despre vremea din luna august. Directorul ANM susține că vor fi oscilații mari de temperatură de la o zi la alta. Mai exact, vremea se va răci cu până la 10 grade peste noapte.

Canicula revine în forță! Ziua în care vor fi maxime de până la 41 de grade Celsius

În zilele următoare va fi din ce în ce mai cald, cele mai ridicate temperaturi urmând a se înregistra în partea de sud a teritoriului.

Potrivit meteorologului ANM, vom avea temperaturi de caniculă, respectiv maxime de 35 și ușor peste 35 de grade miercuri în regiunile sudice, pe arii mai restrânse, însă disconfortul termic va fi în accentuare cam în toată țara pentru că vremea va deveni călduroasă și vom înregistra temperaturi de 30 și peste 30 de grade în multe zone din țară, în vest, în sud, parțial în centru și în est.

“Joi, valul acesta de căldură se va extinde și se va intensifica astfel încât vor fi mai multe valori de 35 și peste 35 de grade în partea de vest și de sud a teritoriului în mod deosebit și pe arii mai restrânse în rest, acest lucru însemnând un disconfort termic și mai accentuat, iar vineri se pare că va fi ziua cu maxim de intensitate sub acest aspect, adică vom avea vreme caniculară în majoritatea regiunilor.

Temperaturi de 35 și peste 35 de grade cu cele mai ridicate valori în partea de sud a teritoriului, în Oltenia și în Muntenia, unde se estimează a se înregistra valori de 40 și ușor peste 40 de grade, acestea, bineînțeles, urmând a fi înregistrate la umbră pentru că temperaturile resimțite vor fi cu mult mai ridicate de atât și, în consecință, vineri, disconfortul termic va fi foarte accentuat”, a mai spus Alina Şerban, marţi, la Antena 3 CNN.

Continue Reading
To Top