Condimentul care ajută creierul să se repare singur. Se amestecă cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol

Sanatate

Condimentul care ajută creierul să se repare singur. Se amestecă cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol

Condimentul care ajută creierul să se repare singur. Se amestecă cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol

Un condiment mai puțin obișnuit din bucătăria românească are capacitatea de a ajuta creierul să se repare singur, dacă este consumat dimineaţa, pe stomacul gol.

Turmericul se numără printre cele mai apreciate condimente din gastronomie şi remedii naturale pentru tratarea mai multor afecţiuni.

Condimentul aduce o mulţime de beneficii pentru organism. Turmericul este folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru ameliorarea durerilor, vindecarea problemelor digestive, dar şi a afecţiunilor respiratorii.

Turmericul are nenumărate beneficii pentru sănătate, datorită funcţiei antiinflamatoare, antitumorale şi antioxidante.

Tot turmericul ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi şi să reducă riscul de boli cardiovasculare, dar şi să ajute creierul să se “repare singur”.

Turmericul, condimentul care stimulează memoria şi ajută creierul să se repare singur

Turmericul,consumat regulat, stimulează sănătatea cerebrală şi ajută creierul să se repare singur, potrivit unui studiu publicat în revista “Steam Cell Research and Therapy”.

Un compus găsit în turmeric ar putea ajuta la creșterea celulelor nervoase despre care se crede că fac parte din “trusa de reparare a creierului”, notează BBC.com

Potrivit cercetătorilor de la Institutul de Neuroştiinţe și Medicină din Julich, turmericul ar putea deschide chiar calea către viitoare medicamente împotriva accidentelor vasculare cerebrale și chiar a unor afecțiuni precum este Alzheimer.

Oamenii de știință au studiat efectele unui compus din turmeric, turmeronul. Cercetătorii au injectat compusul unor șoareci și apoi au scanat creierul rozătoarelor.

În urma studiului, cercetătorii au observat că, anumite zone ale creierului, cunoscute ca fiind cele implicate în creșterea celulelor nervoase, au devenit mult mai active, după administrarea turmeronului.

Astfel, aceştia au ajuns la concluzia că acest compusul ar putea încuraja o proliferare a celulelor creierului. Într-o parte separată a studiului menționat, cercetătorii au introdus mai multe celule stem neuronale ale rozătoarelor rozătoare în diferite concentrații de extract de tumeron.

Se crede că aceste celule au capacitatea de a se transforma în orice tip de celule cerebrale, astfel că experții sunt de părere că joacă un rol important și în “repararea” creierului după un traumatism sau o boală.

Continue Reading
To Top