Știri interne

Vremea în weekend. ANM, Cod Galben prelungit pentru sâmbătă, 5 august. Prognoza pentru București

Vremea în weekend. ANM, Cod Galben prelungit pentru sâmbătă, 5 august. Prognoza pentru București

A fost emis Cod Galben pentru 5 august de val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat.

”Pe parcursul zilei de sâmbătă (05 august) în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia și sud-estul Moldovei va fi caniculă, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade” anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Din după-amiaza zilei de sâmbătă vremea va deveni instabilă în regiunile vestice și sud-vestice, conform meteorologilor.

A fost emisă și prognoza meteo specială pentru București, valabilă până sâmbătă, la ora 21:00: ”Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Vineri (4 august) temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 39 de grade, iar sâmbătă (5 august) va fi de 35…36 de grade. Temperatura minimă va fi de 19…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, temporar cu ușoare intensificări”.

Continue Reading
To Top