Lifestyle

Pune un bol cu oțet în frigider și vezi ce se întâmplă: soluția genială la o problemă comună

Pune un bol cu oțet în frigider și vezi ce se întâmplă: soluția genială la o problemă comună

De multe ori frigiderul poate căpăta un miros neplăcut, iar oricât de mult te-ai strădui nu poți scăpa de el. Tocmai de aceea, noi îți venim în ajutor cu cele mai simple și eficiente metode prin care poți să scapi de mirosul din frigider.

Oțetul este eficient la curățarea frigiderului

Cu ajutorul oțetului poți scăpa de mirosul neplăcut. Cum să faci acest lucru? Fă o soluție din puțin oțet cu bicarbonat de sodiu și apă călduță, apoi curăță bine interiorul aparatului electrocasnic.

Sfaturi pentru a evita mirosurile neplăcute

În cazul în care se varsă un lichid, acesta trebuie curățat imediat, altfel se va usca, va genera un miros urât și va fi mai dificil de îndepărtat pata. Alimentele precum ceapa sau usturoiul emană un miros foarte puternic, așa că este recomandat să le acoperiți cu folie de argint sau folie alimentară. Dacă nu sunt acoperite, mirosul se va răspândi în tot frigiderul. Din același motiv, este recomandabil să acoperiți orice resturi de mâncare pe care doriți să le păstrați.

Alte trucuri la care să apelați

Dacă, în ciuda tuturor eforturilor, frigiderul încă emană un miros neplăcut, încercați aceste sfaturi: tăiați o lămâie în jumătate și înfigeți câteva cuișoare în pulpa ei, puneți un pahar de suc de lămâie în frigider, puneți o ceașcă sau un pahar de cafea măcinată în frigider. De asemenea, zațul de cafea elimină mirosul neplăcut, puneți o farfurie cu pâine veche, puneți un bol cu bicarbonat de sodiu, se pune o bucată de cărbune, se pune o bilă mare de pesmet înmuiat în oțet, înmoaie vată în extract de vanilie și las-o peste noapte în frigider.

O altă metodă care te poate ajuta în acest sens este cea cu boabe de ovăz. Mai exact, poți pune în frigider un bol cu boabe de ovăz și să îl lași acolo până când mirosul a dispărut.

Continue Reading
To Top