Știri interne

Cum putea fi salvată Alina Ciobanu, tânăra ucisă de prietena cea mai bună. Detalii tulburătoare ies la iveală

Cum putea fi salvată Alina Ciobanu, tânăra ucisă de prietena cea mai bună. Detalii tulburătoare ies la iveală

Noi detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul Alinei, fata ucisă într-o cameră de hotel, apoi abandonată sub o bancă într-un parc din Mangalia. Tânăra de 18 ani își trăia ultimele clipe din viață, în timp ce doi băieți băteau la ușa ei, după ce auziseră țipete. Loredana își înjunghiase cea mai bună prietenă și a lăsat-o să zacă într-o baltă de sânge, apoi i-ar fi asigurat pe tineri că ele sunt în regulă și s-au pus la somn. Cum ar fi putut să fie salvată vasluianca?

Alina Elena Ciobanu, o tânără de 18 ani din Vaslui, a fost ucisă cu bestialitate de cea mai bună prietenă, în camera de hotel unde erau cazate, la malul mării, în stațiunea Saturn. Cele două fete au încercat să combine munca și distracția, așa că s-au angajat la o unitate de cazare de pe litoral, unde erau cameriste. Locuiau împreună și aveau o relație apropiată de amiciție. Nimic nu prevestea tragedia care avea să se întâmple. În ultimele zile, cele două nu prea se înțelegeau, iar Loredana avea o atitudine ostilă față de Alina. Fetele au avut un conflict, care s-a sfârșit printr-o adevărată tragedie.

În jurul orei 3 dimineața, sâmbătă spre duminică, doi tineri cazați în camera din fața celei în care se aflau tinerele, au auzit țipete îngrozitoare. Au vrut să verifice dacă totul este bine, așa că au mers și au bătut la ușa camerei fetelor. Au auzit o voce, care le-a spus că ele dorm, așa că cei doi băieți s-au retras, fără să se gândească o clipă la ce nenorocire se întâmpla chiar în acele momente.

“Am bătut la ușă și ne-au spus că dorm. Adică doar una dintre ele a răspuns, am auzit doar o voce, așa că ne-am dus să ne culcăm, a fost liniște, până dimineața”, au declarat tinerii, potrivit Antena 3.

În acele momente, Alina își trăia ultimele momente din viață. Cei doi tineri regretă enorm că nu au intrat peste ele, însă nu s-ar fi așteptat niciodată la un asemenea deznodământ. Dacă ar fi intervenit în acel moment, ar fi existat posibilitatea ca Alina să fie încă în viață. Loredana le-a spus anchetatorilor că tânăra a agonizat timp de 30 de minute, înainte să-și dea ultima suflare.

“Eram obișnuiți că dimineața să o găsim în fața hotelului, ori mătura, ori o găseam la o pauza de țigară. Loredana însă, a venit la masă, s-a comportat normal. S-a dus la muncă, vorbea cu fetele, ca de obicei”, au mai spus tinerii, conform sursei citate mai sus.

Duminică, la ora 11.00, lucrurile începuseră să iasă la iveală treptat. Șefii hotelului întrebau de Alina, iar tot atunci polițiștii au venit la hotel, să se intereseze de tânără, după ce primele informații arătau că fata venise pe litoral pentru munca sezonieră. Acela a fost și momentul când colegii de muncă ai fetei decedate au aflat despre crimă, iar toate indiciile arătau că Loredana este principala suspectă.

Criminala încercase să-și pregătească un alibi, însă planul i-a eșuat. Aceasta vorbise cu Sergiu de pe telefonul Alinei, s-a dat drept tânăra de 18 ani, și i-a spus că-l părăsește, că și-a găsit pe cineva mai bun și că se îndreaptă spre Vaslui. Ba chiar și-a spălat hainele din noaptea crimei, le-a pus la uscat pe balcon, apoi a făcut curățenie în camera groazei.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Viorel Teliceanu, a povestit cum s-a întâmplat întreaga tragedie. Loredana a pus trupul neînsuflețit al Alinei într-un geamantan, apoi un coleg a ajutat-o să-l care, fără să știe ce se află înăuntru. La fel a făcut și taximetristul, care a întrebat-o pe criminală ce se află în bagaj pentru că era foarte greu, iar aceasta i-ar fi spus că are cărți.

„Aseară, la orele 22, am dispus reținerea unei persoane de sex feminin de 18 ani pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Astăzi am formulat propunere de arestare preventivă, s-a şi judecat şi a fost admisă pe o perioadă de 30 de zile. Este vorba de două persoane, ambele de sex feminin, şi agresoarea şi victima. Erau chiar prietene şi se știau încă de la grădiniță. De 18 ani amândouă. Veniseră pe litoral să lucreze cameriste şi, pe fondul unui conflict, un conflict care mocnea cumva de mai mult timp, inculpata a înjunghiat-o în zona cervicală pe victimă şi i-a produs decesul.

Ele locuiau în aceeași cameră şi se pare că convieţuirea dintre ele devenise destul de dificilă, motiv pentru care şi victima intenționa să se mute din acea cameră, de fapt, să plece de pe litoral, să plece acasă. Din ceea ce mi-a relatat inculpata, după ce a ucis-o, s-a schimbat, a pus-o într-o valiză, chiar în valiza victimei, a coborât-o cu liftul și a chemat un taxi. A fost ajutată de un coleg care trecea întâmplător prin zonă, a pus geanta de voiaj în portbagajul taxiului și apoi a cerut taximetristului să o lase undeva în proximitatea parcului unde a și fost găsită victima.

E vorba de o singură persoană, un singur autor, această persoană de sex feminin, nu avem niciun dubiu cu privire la numărul de persoane care ar fi participat la săvârșirea infracțiunii. A fost ajutată de taximetrist, chiar dacă acesta a și întrebat-o în mod insistent ce conținea valiza, întrucât era foarte grea, numai că ea i-a motivat că are cărți în valiză.

A făcut cumva curat, dar nu în totalitate, în camera de cazare în care s-a și săvârșit infracțiunea. Spune inculpata că de la momentul înjunghierii până la decesul efectiv ar fi trecut undeva la 30 de minute, timp în care i s-a scurs și sângele victimei și din acest motiv nici nu ar fi curs sânge pe tot traseul pe care l-a avut până la banca din parc”, a explicat procurorul, conform jurnalul.ro.

Continue Reading
To Top