Știri interne

Secretul longevității de la un medic neurolog în vârstă de 101 ani. Ce face zilnic și ne recomandă și nouă

Secretul longevității de la un medic neurolog în vârstă de 101 ani. Ce face zilnic și ne recomandă și nouă

Am fost un doctor practicant și neurolog de peste șapte decenii. Și la vârsta de 101 ani, oamenii mă întreabă adesea cum reușesc să-mi mențin mintea ageră.

Genele bune și puțin noroc pot să ofere un avantaj inițial, dar există un principiu după care trăiesc și pe care oricine îl poate implementa: Mențineți-vă mintea angajată prin activități de muncă, sociale și de divertisment.

Pe măsură ce îmbătrânim, trecem prin schimbări naturale care afectează abilitățile noastre de prelucrare mentală. Unele zone ale creierului pot să se micșoreze, comunicarea între neuroni poate deveni mai puțin eficientă, iar fluxul de sânge poate să scadă.

Dar la fel ca oricare alt mușchi din corp, mintea noastră are nevoie de exerciții constante pentru a prospera. Folosesc trei ritualuri zilnice pentru a îmbunătăți sănătatea creierului meu.

Merg la muncă.
Cercetările arată o corelație între pensionare și declinul cognitiv crescut – motiv pentru care încă nu m-am retras din activitate.
Am fost numit cel mai în vârstă doctor practicant din lume de către Guinness World Records. Sara, soția mea de 66 de ani, practică încă psihanaliza și psihiatria la vârsta de 89 de ani.

Meseria mea necesită să revizuiesc mai multe subiecte medicale și să gândesc prin probleme. Păstrarea la curent cu cele mai recente avansuri în neurologie îmi menține mintea ocupată.

Voluntariatul, urmărirea unui hobby și învățarea de abilități noi pot oferi o mare stimulare mentală. De exemplu, în jurul vârstei de 60 de ani, am urmat facultatea de drept în timpul serii, după ce mi-am desfășurat practica medicală cu normă întreagă. Am promovat examenul de barou din Ohio la vârsta de 67 de ani.

Rămân în contact cu oamenii.
Cercetările au indicat că relațiile puternice pot ajuta la menținerea memoriei și funcției cognitive.
Din păcate, la vârsta mea, mulți dintre cei mai apropiați prieteni, membri ai familiei și colegi au decedat. Dar am norocul ca meseria mea să-mi permită să construiesc relații cu colegi mai tineri.

Sara și cu mine ne facem o prioritate din a lua cina cu oameni din comunitatea noastră.

Cel puțin de două ori pe săptămână, mâncăm împreună cu fiica mea și soțul ei și cu fiul meu și soția lui. Ne bucurăm și să încercăm restaurante noi împreună cu prieteni și colegi.

Citesc în scop de divertisment.
Când nu citesc despre cele mai recente avansuri și tratamente în neurologie, îmi place să citesc biografii și povești de detectivi.
Aprofundarea într-o carte bună, fie ea ficțiune sau non-ficțiune, necesită ca creierul tău să proceseze o cantitate mare de informații noi. Cred că acest lucru este esențial pentru a-ți menține mintea ageră.

Dr. Howard Tucker este un neurolog din Cleveland, Ohio, și a fost numit “Cel mai în vârstă Doctor Practicant” de către Guinness World Records. A obținut diploma de drept și a promovat examenul de barou din Ohio la sfârșitul anilor ’60 și a fost șeful neurologiei flotei Atlantice în timpul Războiului Coreean. Un documentar despre Dr. Tucker este în lucru. Urmați-l pe TikTok, Instagram și Facebook.

Continue Reading
To Top