O femeie însărcinată, mamă a șase copii, a ajuns la închisoare dintr-o eroare

Știri externe

O femeie însărcinată, mamă a șase copii, a ajuns la închisoare dintr-o eroare

O femeie însărcinată, mamă a șase copii, a ajuns la închisoare dintr-o eroare

Detroit, Statele Unite, luna februarie. Porcha Woodruff, însărcinată în opt luni, era pe peluza casei sale și-și pregătea cei șase copii pentru plecarea la școală, când șase polițiști au venit peste ea și au arestat-o. De ce? Fiindcă softul de recunoaștere facială al Poliției ar fi identificat-o drept autoare de jaf armat și furt de mașini, infracțiuni foarte grave în Statele Unite.

„Am fost speriată. Mi-a fost frică. Copiii mei erau acolo și plângeau, iar eu eram blocată, pentru că mă întrebam ce voi face. Oamenii ăștia îmi spuneau că vor să mă aresteze și să mă ducă la închisoare pentru ceva despre care nu am niciun fel de idee”, spune femeia.

Nu a contat pentru nimeni că adevărata suspectă de pe imagini nu părea deloc însărcinată iar o sarcină de opt luni nu are cum să nu fie vizibilă. Cât despre victima jafului, nu ar fi întrebat-o nimeni despre asta.

Porcha a ajuns în arest, unde a stat timp de 11 ore, când a intrat în travaliu. Atunci a fost eliberată și dusă la spital ca să nască, lucru periculos la opt luni de sarcină.

Din fericire, a născut un copil sănătos, dar Woodruff și avocatul ei, Evan Land, au anunțat că au dat în judecată orașul și Poliția, pentru arestare pe nedrept.

Susțin că, pentru comparație și recunoaștere facială s-a folosit o fotografie de-a Porchei veche de opt ani.

Continue Reading
To Top