Știri interne

Vești bune pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei! Se acordă un ajutor de la Guvern din septembrie

Vești bune pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei! Se acordă un ajutor de la Guvern din septembrie

Românii cu pensii sub 2.000 de lei vor primi, din septembrie, un ajutor financiar de la Guvern.

Pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei vor primi vouchere pentru energie. Așadar, din septembrie, vor primi banii direct pe card.

Banii de la Guvern pot fi folosiți pentru achitarea facturilor. Suma este de 700 de lei și va fi virată direct pe cardurile de energie. Prima tranșă de bani a fost trimisă beneficiarilor în februarie 2023, iar a doua și ultima va ajunge în septembrie.

Ajutorul oferit de Guvern reprezintă un ajutor pentru românii care au probleme cu achitarea facturilor. Vor beneficia peste patru milioane de oameni de cardurile de energie. Până la acest moment, s-au emis două milioane de carduri, iar bugetul total acordat pentru acest program este de 2,8 miliarde de lei.

Pe lângă pensionarii cu venituri mici, beneficiari vor mai fi și pensionarii de invaliditate, persoanele diagnosticate cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 2.000 de lei.

De asemenea, vor mai beneficia de ajutor financiar și familiile cu alocație de susținere dar și persoanele care primesc ajutor social, cu venituri lunare mai mici de suma de 2.000 de lei, arată programul.

Marcel Ciolacu, premierul României, a mai dat o veste bună! Politicianul a declarat că în sezonul de iarnă 2023- 2024, prețurile la energie se vor plafona.

„Avem azi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm decontarea unor plăţi pentru furnizorii de energie pentru ca sistemul să fie în continuare perfect funcţional, cum a fost şi anul trecut cu preţuri plafonate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Comisia Europeană a declarat, luni, că a luat decizia de a nu prelungi măsurile de urgență introduse anul trecut pentru a proteja oamenii de majorarea prețurilor la energie, precizând că măsurile au adus contribuție la domolirea piețelor europene de energie electrică.

Continue Reading
To Top