Știri interne

Cutremur după cutremur! S-a zguduit pământul de 13 ori

Cutremur după cutremur! S-a zguduit pământul de 13 ori

În Ungaria, s-au înregistrat 13 cutremure numai sâmbătă, 19 august, și duminică. Cel mai puternic dintre ele a avut magnitudinea de 4.1 grade pe scara Richter. Seismele s-au resimțit și în România.

13 cutremure s-au înregistrat numai în ultimele două zile în Ungaria. Cel mai puternic dintre acestea a avut magnitudinea de 4.1 grade pe scara Richter. Toate seismele s-au resimțit și în Arad, iar unele dintre ele și în Oradea.

Primul cutremur a fost înregistrat sâmbătă, pe data de 19 august, la ora 12:13 și a avut magnitudinea de 4.0 grade pe scara Richter. Trei minute mai târziu, a fost urmat de o replică de 4.1 grade.

Alte opt seisme au mai zguduit Ungaria între orele 13:51 și 19:12. Cel mai mare a avut o magnitudine de 3.9 grade, iar cel mai mic de 2.1.

La ora 19:20, s-a înregistrat un alt cutremur, de 4.0 grade pe scara Richter. În același timp, în România a avut loc un seism de 3.7 grade, în Banat, Caraș-Severin.

Duminică dimineață, pe data de 20 august, alte două seisme s-au produs în Ungaria, cu magnitudinea de 3.9 grade, respectiv 3.4.

Cutremur de 3.7 în Caraș-Severin

Un cutremur de 3.7 grade a avut loc și în România sâmbătă seară, în Caraș-Severin. Potrivit INCDFP, acesta s-a produs la ora 19:20, la o adâncime de 2 kilometri.

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor orașe: 47km E de Reşiţa, 58km N de Drobeta-Turnu Severin, 66km V de Targu Jiu, 76km SV de Hunedoara, 90km SV de Deva.

Cutremur de 6.1 grade în Bogota
Un puternic cutremur a zguduit și orașul Bogota în ziua de joi, 17 august, provocând un scurt val de panică pe străzile capitalei din Columbia. Seismul a avut magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter și a fost înregistrat la ora 12:04 (17:04 GMT), conform unui buletin al serviciului geologic columbian publicat pe reţeaua de socializare X.

Clădirile s-au cutremurat, s-au declanşat sirenele şi mii de persoane, unele în panică, au ieşit imediat în stradă, potrivit informațiilor publicate de Reuters.

Cutremurul inițial a fost urmat de replici câteva minute mai târziu, în timp ce oamenii se înghesuiau pe străzile orașului. Serviciul geologic național columbian a estimat că al doilea cutremur a avut o magnitudine de 5,6 grade, iar următoarea replică a fost de 4,8 grade.

„A fost puternic și a durat mult timp. Mă face să mă simt fragil. Viața se schimbă într-o secundă. Nu poți face nimic, doar să fugi pentru a-ți salva viața”, a declarat o persoană afectată.

Continue Reading
To Top