Știri interne

S-a anunțat creșterea pensiilor! Cine sunt cei care vor primi bani în plus

S-a anunțat creșterea pensiilor! Cine sunt cei care vor primi bani în plus

Cele mai recente statistici ale Departamentului pentru Muncă și Pensii arată că, în prezent, 12,6 milioane de oameni din Marea Britanie primesc pensii de stat de până la 203,85 lire sterline în fiecare săptămână.

Pensiile de stat sunt beneficii financiare care oferă un sprijin bănesc crucial celor care au plătit contribuții la asigurările sociale timp de cel puțin 10 ani. Cu toate acestea, nu toți cei care au vârsta pensionării primesc pensia maximă de stat. De fapt, numărul lor este de 3,2 milioane, potrivit Daily Record.

Peste nouă milioane de persoane beneficiază de pensia de stat de bază (pensionați înainte de 2016) și primesc plăți de până la 156,20 lire sterline în fiecare săptămână. Suma poate fi completată cu plăți suplimentare pentru bărbații născuți înainte de 1951 și femei înainte de aprilie 1953.

Pentru a încasa orice tip de pensie de stat în Marea Britanie este nevoie de o perioadă de minimum zece ani cotizați la stat, iar pentru a beneficia de pensia de stat întreagă trebuie să fi achitat contribuțiile la asigurările sociale timp de 30 de ani.

În plus, oamenii care se încadrează la noua pensie de stat trebuie să aibă cel puțin 35 de ani de muncă achitați la stat. Pensia de stat oferă un venit impozabil pentru tot restul vieții, de îndată ce se atinge vârsta pensionării. Unii aleg însă să amâne ieșirea la pensie, continuând să lucreze.

Ce bani primesc în plus
Conform Dailyrecord, mulți britanici nu știu că pot beneficia de bani în plus, din plățile pentru costul vieții și plățile sezoniere care urmează să fie efectuate înainte de încheierea următorului exercițiu financiar. Iată lista completă a plăților unice pentru persoanele care beneficiază de pensia de stat și care urmează să fie plătite înainte de sfârșitul acestui an

25 august: Noile plafonări ale prețului energiei Ofgem
Ofgem va anunța următorul plafon de preț al energiei din octombrie până în decembrie. Se așteaptă ca facturile la energie să rămână „relativ stabile”, dar peste nivelurile de dinaintea pandemiei, potrivit celei mai recente analize de la Cornwall Insight.

Firma de consultanță energetică a prognozat „fluctuații relativ mici” pentru plafonarea prețurilor, până în septembrie anul viitor, despre care se așteaptă să scadă la 1.860 de lire sterline pentru o gospodărie tipică.

28 august: Bank Holiday
Sărbătoare din Anglia și Țara Galilor va afecta orice plăți care urmează să fie efectuate în această zi. Aceasta include pensia de stat, indemnizația de boală și plata pentru independență personală (PIP). Plățile scadente la acea dată vor ajunge mai devreme, pe 25 august.

18 septembrie: Ajutoare de încălzire
Noile cereri pot fi făcute numai începând cu 18 septembrie pentru persoanele care trăiesc în Regatul Unit și în țări eligibile din străinătate. Dacă au primit plata anul trecut, pentru iarna 2022/23, nu va trebui să aplice din nou. Gospodăriile eligibile ar putea primi între 250 și 600 de lire sterline pentru a le ajuta cu facturile la încălzire în această iarnă.

6-12 noiembrie: Săptămâna de calificare pentru plata încălzirii pentru iarnă
Suma alocată de guvern a crescut la 55,05 lire pentru iarna 2023/24, iar persoanele care beneficiază de aceste beneficii trebuie să depună cerere în această săptămână pentru a se califica. Gospodăriile eligibile, aparținând pensionarilor, vor primi o plată suplimentară pentru costul vieții de 300 lire sterline, adăugată la Plata pentru combustibil 2023/24. Plățile vor fi efectuate automat către gospodăriile eligibile din noiembrie până în ianuarie.

Decembrie: bonus de 10 lire sterline
Aceasta este o plată unică, neimpozabilă, de 10 lire, efectuată automat persoanelor care primesc pensie de stat sau dacă sunt eligibile într-o anumită perioadă de calificare, care este de obicei prima săptămână a lunii decembrie (4-10 pentru 2023).

Continue Reading
To Top