Știri interne

A murit un mare jurnalist din România! Este doliu în lumea presei

A murit un mare jurnalist din România! Este doliu în lumea presei

Un mare jurnalist a murit. Este doliu în lumea presei. Acesta a fost director al unei edituri cunoscute. Decesul a fost anunțat pe contul său de Facebook. Despre cine este vorba?

A murit un mare jurnalist. Este vorba de Dan Petre Popa, om de presă și fost director de editură. Anunțul decesului a apărut pe Facebook.

„Dan nu mai este și, odată cu el, s-a mai dus un fascicul de lumină în cer, un suflet poetic de mare visător. Un erudit și un mare iubitor de carte în toate formele ei. Ba chiar, nedespărțit de ea. În ultimii ani, umbla cu câte una, permanent, în buzunarul de la spatele pantalonilor pentru a o citi în pauzele din prea-legănatul lui mers pe jos”, a scris pe Facebook Florian Ciobanu.

A fost un jurnalist bun meșteșugar al cuvintelor
Acesta a mărturisit că renumitul om de presă umbla cu pălărie și baston. El avea de ceva ani deficiențe locomotorii.

„Un om de modă veche la maniere, atent și un bun meșteșugar al cuvintelor. Scria foarte bine”, a mai relatat Ciobanu.

Dan Petre Popa a fost jurnalist, foto-reporter, corespondent de război din Transnistria și Kosovo. El a fost prezent la câteva sute de conferințe de presă.

Dan Petre Popa a fost directorul editurii Albatros
„A cunoscut personal pe cei mai importanți lideri politici pe care i-a avut România post-decembristă. Unora le-a fost consilier personal.”, a povestit Florian Ciobanu.

Dan Petre Popa a mai fost director al editurii Albatros și consilier de presă al grupului Awdi în 2008. Acest grup de firme deținut libanezul Hassan Awdi care controla RODIPET. În ultimii ani, cunoscutul om de presă a activat freelancer ca fotoreporter, jurnalist politic și de investigații.

În urmă cu o zi a murit și un renumit comentator de sport care a scris istorie la BBC. Este vorba de Robert Alun Evans, care a fost primul jurnalist care a comentat un meci de fotbal în limba galeză.

Cunoscut sub numele de R Alun, el a reprezentat chipul și vocea programelor difuzate la BBC în limba galeză, BBC Welsh, în perioada 1960-1970.Acesta a fost și primul jurnalist care a comentat în limba galeză un meci internațional de fotbal din Țara Galilor, în 1977.

Robert Alun Evans s-a hirotonit ca pastor înainte de cariera sa de jurnalist de la BBC. El a revenit la biserică după ce s-a pensionat. Acesta era fiul reverendului Robert Evans. Și-a urmat studiile în Nyffryn Dyfi și, ulterior, a absolvit în galeză la Universitatea Bangor.

Continue Reading
To Top