Știri interne

Sărbătoare cu cruce neagră în Calendarul Ortodox. Astăzi este prăznuit Sfântul mare făcător de minuni

Sărbătoare cu cruce neagră în Calendarul Ortodox. Astăzi este prăznuit Sfântul mare făcător de minuni

În fiecare an, la data de 23 august, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Mucenic Lup, mare făcător de minuni. Este deja cunoscut faptul că acest Sfânt a vindecat mulți oameni de suferințe trupești atât în timpul vieţii cât şi după trecerea la cele veşnice. Rugăciune pentru vindecarea bolilor și neputințelor.

Sfântul Mucenic Lup a trăit la sfârșitul secolului al III lea și începutul celui de-al IV lea, în cetatea Novae, de lângă Dunărea de Jos. Mai mult decât atât, în prima parte a vieţii, acesta a fost sclav.

Apoi, el a devenit servitorul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din Tesalonic. La scurt timp după uciderea Sfântului Dimitrie, Sfântul Mucenic Lup a înmuiat marginea veşmântului în sângele lui și i-a luat inelul. Așadar, cu acest strai și inel, Sfântul Lup a săvârșit multe minuni, aducând vindecare pentru multe boli și neputințe.

Și, pentru că nu primise botezul, s-a rugat lui Dumnezeu să-l învrednicească de botez, înainte de a-și da duhul. Nu a trecut mult timp, iar după această rugăciune, a început să plouă peste el, primind, astfel, în chip minunat botezul.

După ce îndurat nenumărate chinuri, Sfântului Mucenic Lup i s-a tăiat capul, astfel încât, pe 23 august, anul 304, Sfântul Lup a trecut la cele veșnice.

Rugăciune pe care este bine să o spui astăzi

Pentru că astăzi este prăznuit Sfântul Mucenic Lup, credincioșii care suferă de boli sau au parte de neputințe rostesc această rugăciune făcătoare de minuni.

“Mucenicul Tău Doamne, Lup, întru nevoință să, cununa nestricăciunii a dobândit de la Ține, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta pe chinuitori a învins; zdrobit-a și ale demonilor neputincioasele indrazniri. Pentru rugăciunile lui mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.”, aceasta este rugăciunea pe care este bine să o spui astăzi, de Sfântul Mucenic Lup.

Continue Reading
To Top