Știri interne

Alertă pentru clienții LIDL! Brânză contaminată cu Listeria, retrasă de la raft

Alertă pentru clienții LIDL! Brânză contaminată cu Listeria, retrasă de la raft

Alertă pentru clienții LIDL! O brânză contaminată cu Listeria a fost retrasă de pe rafturile magazinelor. Oamenii sunt sfătuiți să NU mănânce respectivul sortiment de brânză.

Clienții Lidl Germania NU au voie să mănânce această brânză

Clienții Lidl trebuie să fie atenți la produsele lactate!

Alertă alimentară la Lidl Germania. Heiderbeck GmbH a cerut retragerea mai multor sortimente de brânză din cauza unei contaminări cu Listeria. Heiderbeck GmbH a retras mai multe sortimente de brânză din supermarketurile Lidl din landurile germane Baden-Württemberg, Bavaria, Saxonia și Turingia.

Infecția cu Listeria este o infecție bacteriană transmisă prin produse alimentare contaminate. Poate fi foarte gravă în cazul femeilor însărcinate, persoanelor cu vârsta peste 65 de ani și persoanelor cu sistem imunitar slăbit. Boala poate fi fatală pentru feți, nou-născuți și persoanele cu sistem imunitar slăbit.

Listerioza este o infecție cauzată de bacteria Listeria, numită dupa Joseph Lister, chirurg și pionier al chirurgiei antiseptice. Există zece specii distincte de Listeria, însă varianta care afectează cel mai frecvent oamenii este „Listeria monocytogenes”. Listerioza este o infecție cauzată de bacteria mobilă gram-pozitivp Listeria monocytogenes. Listerioza este relativ rară și apare, în principal, la nou-născuți, la pacienții vârstnici și la pacienții imunocompromiși.

Listerioza este un tip de intoxicație alimentară cauzată de consumul de alimente contaminate cu bacterii Listeria. Listerioza nu este contagioasă și nu se transmite de la o persoană la alta, cu excepția femeilor gravide, care o pot transmite fătului.

Alertă alimentară! Brânza „Der scharfe Maxx” a fost retrasă de pe rafturile magazinelor

Din cauza unei posibile contaminări cu bacteria Listeria, fabrica de brânzeturi Studer a retras de pe rafturile magazinelor o gamă de brânzeturi mature ca măsură de precauție. Mai exact, au fost retrase brânzeturile: Alter Schweizer, Bergjuwel, Bio Alter Schweizer, Bio Bodenseekäse, Bio Der sharfe Maxx, Bio Die zarte Klara, Bio Familienkäse, Bio Sternenkäse, Bio Wellenkaese, Bodenseekäse (convențional), Edle Maxx 365, Freche Maxx, Sharfe Maxx, Die zaarte Klara, Familienkäse (convențional), Füürtüfel, Käsermeister, Landchas, Le Baron, Meister-Chäs, Raclette carre, Rahmkase, Rapsodie, Reibkase, Seemerzler, Sternenkäse, Wellenkaese blând, Wellenkaese mittel, Cadou Wellenkaese și William-Tell.

Au fost detectate bacterii în loturile de brânză „Der scharfe Maxx” 0334518, 0334520, 0336322 cu data de expirare 11 octombrie 2023. Atenție! Brânza „Der scharfe Maxx” este distribuită în magazinele alimentare Kaufland din Germania. Brânza „Der scharfe Maxx” a fost retrasă de pe rafturile magazinelor din Baden-Württemberg, Berlin, Bremen, Hamburg, Hesse, Mecklenburg-Vorpommern, Saxonia Inferioară, Renania-Palatinat, Saxonia, Saxonia-Anhalt, Schleswig-Holstein și Turingia.

Continue Reading
To Top