Știri interne

Anunț trist despre Florin Zamfirescu! Ce i s-a întâmplat marelui actor al României

Anunț trist despre Florin Zamfirescu! Ce i s-a întâmplat marelui actor al României

Actorul Florin Zamfirescu a făcut dezvăluiri inedite despre începuturile carierei sale. Mai exact, este vorba chiar despre examenul său de admitere la facultatea de actorie și cum a ajuns să doarmă într-un cimitir din Capitală.

Cunoscutul actor Florin Zamfirescu a fost recent invitat în podcastul lui Adrian Artene. Acolo, el a dezvăluit aspecte mai puțin cunoscute despre începuturile carierei sale de actor.

De asemenea, în timpul discuției, actorul a subliniat importanța sprijinului oferit de mama sa în această privință.

Admitere cu peripeții pentru Florin Zamfirescu
Actorul a dezvăluit că înainte de a susține examenul de admitere la facultatea de actorie, a ajuns să doarmă în cimitirul Bellu, pe o bancă. El spune că era căutarea visului său.

„Ce m-a îndemnat spre această meserie, în afară de mama, este că am citit o carte de la bibliotecă, scrisă de Ion Manolescu, artistul poporului. Eu am dat admitere la facultate dormind în cimitirul Bellu noaptea, pe băncuța de la mormântul lui Ion Manolescu.

N-aveam unde să dorm. Intram în Bellu, rămâneam, se făcea noapte și era o băncuță acolo. Eu dormeam că dimineața mă duceam la admitere, la examen”, a spus Florin Zamfirescu, în podcastul lui Adrian Artene.

La acea vreme, el nu știa că facultatea de teatru oferea un loc de cazare în cămin pentru cei care susțineau admiterea. Fiind originar din județul Vâlcea și neavând informații despre regulile facultății pe care a ales-o, el a ajuns în această situație neașteptată.

A dormit pe o bancă în cimitir
Așa că, neavând un loc de cazare, actorul Florin Zamfirescu s-a orientat către cimitirul Bellu. El a găsit o bancă și a ales să doarmă în fața mormântului actorului Ion Manolescu. Actorul spune că îl aprecia profund.

„În perioada aceea, nu am nimerit căminul. Când se dădea admitere, în anul 1967 când am dat eu, se oferea un pat la un cămin. Eu nu am știut să întreb. Nu am știut. Am rămas în București și m-am întrebat ce mă fac.

M-am dus la cimitirul Bellu și am găsit mormintele actorilor și era Ion Manolescu. Îi știam toate rolurile, tot, tot, tot și avea o băncuță. Era cald, vară, frumos și am dormit pe băncuța aceea”, a mai spus marele actor.

Ulterior, actorul a intrat primul la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie Ion Luca Caragiale din București la Facultatea „Arta Actorului”, clasa profesorului Constantin Moruzan. Actorul a absolvit-o în 1971 ca șef de promoție.

Continue Reading
To Top