Știri interne

Anunț de ultimă oră despre explozia de la Crevedia. Ce s-a întâmplat DE FAPT

Anunț de ultimă oră despre explozia de la Crevedia. Ce s-a întâmplat DE FAPT

Una dintre victimele care se aflau în stare gravă, după explozia de la Crevedia, a murit duminică, la spital. Femeia avea arsuri pe 99% din suprafața corpului.

Femeia care a murit, a fost rănită grav în urma exploziei de la stația GPL din Crevedia. Din informațiile onținute de Antena 3 CNN, soțul ei a văzut-o arsă, a făcut infarct și, din păcate, a decedat, acesta fiind primul deces înregistrat sâmbătă la fața locului.

Șeful DSU Read Arafat a confirmat că victima arsă era soția bărbatului decedat după infarct.

Ce s-a întâmplat DE FAPT

Această stație GPL, posibil transformată într-o parcare de cisterne GPL, aparținea unei firme numite Flagas SRL, firmă deținută majoritar de către Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea.

Firma mai are încă un asociat, Cosmin Stângă. Contactat de Antena 3 CNN, acesta a precizat că se întoarce din vacanță și că nu are nimic de declarat.

Stația GPL funcționa fără autorizație de securitate de incendiu, care a fost retrasă în luna iulie 2020. Aceasta a fost închisă în luna octombrie 2020.

De asemenea, mai mulți localnici au declarat că și după retragerea autorizațiilor din 2020 au continuat să-și încarce buteliile de gaz acolo, chiar și în ultima perioadă, însă seara.

Într-un interviu pentru România TV, imediat după incendiu, Ion Doldurea, primarul din Caracal, a vorbit despre tragedia produsă la firma fiului său, Ionuţ Doldurea, ocazie cu care a făcut o declaraţie halucinantă.

Întrebat dacă știe că au murit oameni, primarul din Caracal a răspuns: “Ştiu. Este vorba despre o persoană. Ceilalți, pompierii, este problema lor”.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, SC Flagas SRl este o societate românească care comercializează en-gros și en-detail carburanți auto (inclusiv GPL), în principal în Muntenia și Moldova, are sediul în Caracal, judeţul Olt și deţine control şi asupra Dolchimex SRL, Criana Gas SRL și Motben SRL.

Figurează cu 33 puncte de lucru (unul în Dâmboviţa, la Buciumeni ), iar 8 dintre ele sunt nu sunt valide, întrucât pentru cele mai multe expiră atestatul.

“Acum a fost confirmat de către colegii de la Floreasca încă un deces. Dar nu vreau să zic încă un deces din cauza arsurilor, pentru că primul deces, din păcate, a fost soțul doamnei care a decedat și care a făcut infarct miocardic la fața locului și nu era ars. Deci acolo a decedat din cauza infarctului.

De data asta pot să spun că din cauza arsurilor, primul deces, care este soția celui care a decedat ieri și care a avut o suprafață arsă de peste 95%. Deci peste 95% cum v-am explicat și mai devreme, astăzi prognosticul este chiar zero din păcate.”, a spus Raed Arafat.

Pompierii și jandarmii care au venit la fața locului, în apropierea unei stații GPL din Crevedia, au rămas șocați când au văzut ceea ce s-a întâmplat. La scurt timp după ce s-a început intervenția, oamenii legii au fost luați prin surprindere de o altă explozie, doar că alături de ei de această dată se afla și șeful DSU.

Raed Arafat, zdruncinat de explozia din Crevedia

Pe rețelele de socializare a apărut un filmuleț în urma căruia se poate vedea cum Raed Arafat este în mijlocul pompierilor care fac tot posibilul pentru a stinge incendiul izbucnit la stația GPL. În momentul în care are loc a doua explozie, șeful DSU încearcă să îi îndepărteze cât mai repede pe jurnaliști, dar și să îi ajute pe pompierii care fug din fața flăcărilor devastatoare.

„În spate, în spate toată lumea!”, a țipat Raed Arafat cât l-au ținut plămânii.

Raed Arafat, figura emblematică în domeniul gestionării situațiilor de urgență, a dezvăluit că intervenția la fața locului a implicat mai mulți ofițeri experimentați care au preluat cu măiestrie coordonarea operațiunilor de stingere. Acești ofițeri nu doar că au făcut față flăcărilor, ci au și rămas în linia întâi până când incendiul a fost complet lichidat. Imaginați-vă, a rămâne ferm în fața amenințării în timp ce valurile de căldură și fum învăluie întreaga zonă. Acești bărbați și femei merită nu doar recunoașterea noastră, ci și un loc special în inimile noastre.

Cu privire la prezența persistentă a pompierilor în apropierea zonei afectate de explozie, Raed Arafat a răspuns prompt și coerent. Motivul din spatele acestui gest aparent riscant a fost unul de maximă importanță: necesitatea de a stinge incendiile care se manifestau la mai multe case afectate. Ei nu au stat nepăsători, ci au acționat în mod hotărât pentru a preveni răspândirea haosului. Această decizie, bazată pe expertiză și evaluare riguroasă, a dovedit încă o dată că pompierii sunt cu adevărat paznicii noștri de nădejde în momente de criză.

Continue Reading
To Top