Știri interne

Pană de curent de o oră în secția nouă de la Bagdasar-Arseni în timp ce erau pansați arșii de la Crevedia. Generatorul de rezervă nu a pornit. Medic: „E ok! Avem de toate!”

Pană de curent de o oră în secția nouă de la Bagdasar-Arseni în timp ce erau pansați arșii de la Crevedia. Generatorul de rezervă nu a pornit. Medic: „E ok! Avem de toate!”

„A fost o problemă la sistemul de securitate, dar a fost rezolvată”, a declarat pentru Libertatea, doctorul Florin Bica, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Luni, la prânz, în secția de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă din cadrul Spitalului de Urgență Bagdasar-Arseni a apărut o pană de curent. Este vorba despre noua Unitate Funcțională pentru Arși. „Este afectată sala 14, unde se află și cada de tratament și am rămas fără curent electric exact în timp ce se făceau manevre de pansare a pacienților aduși de la Crevedia”, a declarat pentru Libertatea o sursă medicală de la Bagdasar-Arseni. Conform dialogului purtat de cadrele medicale pe un grup de mesagerie, generatorul spitalului nu a pornit, iar pana de curent a fost remediată abia după o oră. „Ne trebuie multe lucruri. Dar e ok. Avem de toate!”, a fost reacția unui medic din noua secție pentru arși.

Spitalul a confirmat pana de curent. „A fost o problemă apărută în sistemul de securitate, dar a fost rezolvată”, a declarat pentru Libertatea doctorul Florin Bica. Purtătorul de cuvânt al spitalului de urgență bucureștean a precizat că patru pacienți cu arsuri grave în urma tragediei de la Crevedia și care au ajuns la ei au fost transferați în străinătate. „Acum mai avem un singur pacient mare ars, cu o suprafață afectată de peste 85%. Și mai avem internate 8 victime cu arsuri, 7 pompieri și un jandarm, care se află într-o stare mai bună”.

Continue Reading
To Top