Știri interne

Atenționare meteo de vreme serveră. Lista localităților

Atenționare meteo de vreme serveră. Lista localităților

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou avertisment de vreme extremă, în mai multe zone din țara noastră! Revin ploile și vijeliile în mai multe părți ale României. Lista zonelor afectate de Cod Galben de vreme extremă.

După ultimele zile de caniculă, odată cu instalarea anotimpului ploios, specialiștii ANM au actualizat prognoza meteo și au precizat cum va fi vremea în următoarea perioadă. Ei bine, vom avea parte de instabilitate accentuată în această toamnă, în mai multe zone din România. Totodată, o parte din ţară se află sub avertizare de Cod Galben de ploi și vijelii.

Revin ploile şi vijeliile în România

Revin ploile și vijeliile în majoritatea regiunilor din țară. În urmă cu puțin timp, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au precizat cum va fi vremea în următoarea perioadă, mai ales că abia am intrat în sezonul ploios al anului.

Mai mult decât atât, până mâine dimineață la ora 6:00, în regiunile din partea de vest, centru, nord-est a României, rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod galben, care indică instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

“În regiunile din partea de vest, centru, nord-est a României. Acolo unde rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod galben până mâine dimineață, la ora 6:00. Vorbim de perioade de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Perioadele vor fi caracterizate de averse torențiale însoțite de intensificări ale vântului de scurtă durată, care pot lua local aspect de vijelie, izolat căderi de grindină și cantități de apă de 20-25l/m² izolat peste 40l/m².”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Lista zonelor vizate de Cod Galben de ploi şi vijelii

Totodată, în acest moment doar partea de sud-sud-est a țării nu este afectată de fenomenele de instabilitate.

“Această avertizare meteorologică de cod galben generală a fost amendată până în prezent de 10 alerte meteorologice de tip nowcasting de cod portocaliu, pentru că în zonele intracarpatice, mai ales, au căzut pe secvențe foarte scurte de timp, valori de peste 40l/m² ceea ce înseamnă pe media multianuală a unei luni septembrie în țara noastră 55l/m² .

Doar partea de sud-sud-est a țării, la acest moment, nu este afectată de ceea ce înseamnă fenomenele de instabilitate.”, a mai spus directorul ANM.

Cum va fi vremea în România

În schimb, meteorologii au precizat că zilele următoare vom avea parte de temperaturi destul de ridicate în termometre. Însă, tot în anunțul specialiștilor este precizat faptul că, în această noapte și mai ales mâine, își vor face apariția ploile, în zonele din sudul și sud-estul țării.

“Aici este foarte cald, consemnăm 33° la București și la Turnu Măgurele, în restul regiunii din partea de sud-sud-est valori de peste 30° dar și aici în această noapte și mai ales mâine își vor face apariția ploile, astfel încât și zonele din sudul, sud-estul țării.

Mâine vor fi afectate de ceea ce înseamnă instabilitatea atmosferică, iar de marți vremea va intra într-o ameliorare din perspectiva ariei precipitațiilor și a cantităților. Contăm pe o vreme în general frumoasă și caldă și ceea ce este caracteristic, valori de temperaturi la scara întregii țări între 20 și 2 până la 32°C.”, a mai precizat specialistul ANM.

Continue Reading
To Top