Știri interne

Armata Română a recunoscut! Anunț oficial despre drona căzută în România

Armata Română a recunoscut! Anunț oficial despre drona căzută în România

Armata Română a recunoscut! MApN a oferit noi detalii în ceea ce privește drona căzută în România. Au fost găsite bucăți din ceea ce se crede a fi un astfel de dispozitiv rusesc.

Armata Română a recunoscut! Ministerul Apărării Naționale (MApN) a confirmat că pe teritoriul României s-au găsit bucăți dintr-o dronă rusească.

Această dronă ar fi fost folosită în atacurile recente din Ucraina, arată Antena 3. Deși a atacat ținte de pe teritoriul ucrainean, drona s-a prăbușit pe teritoriul țării noastre.

Elementele din dronă au fost descoperite în județul Tulcea. Mai precis, în localitatea Plauru, la granița cu Ucraina.

Aceste informații au fost furnizate de partea ucraineană. În urma informațiilor, ministrul Apărării, alături de echipe din minister, au mers la fața locului. Ei căutau resturile dronei.

„Noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuţii în spaţiul public şi confirm că s-au găsit bucăţi care ar putea fi o dronă”, spune ministrul Angel Tîlvăr.

Întărirea măsurilor de vigilență
Ministrul Apărării a mai spus că, în urma descoperirii bucăților de dronă, măsurile de vigilență vor fi întărite.

„Vom avea mai multe puncte de observație. În același timp, echipamentele pe care le folosim, care din punct de vedere tehnic pot acoperi zona, rămân în funcționale și într-o fază de precauție și atenție”, adaugă Tîlvăr.

Noile informații vin la o zi de când președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu s-au găsit drone rusești căzute în România.

Marți, 5 septembrie, șeful statului a precizat că există îngrijorare cu privire la atacuri, ele fiind aproape de România.

Rusia a efectuat miercuri dimineața devreme lovituri aeriene asupra Kievului și a regiunii sud-ucrainene Odesa. În urma atacului, a murit un civil.

De asemenea, atacurile au provocat un incendiu și pagube într-un port de pe Dunăre, a declarat armata ucraineană.

În timpul unui atac cu drone de aproape trei ore asupra orașului Odesa, mai multe instalații agricole și portuare au fost avariate și au fost raportate mai multe incendii în districtul Izmail, un important centru de export de cereale pe Dunăre, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper.

Kiper nu a menționat numele portului. Firma de consultanță agricolă APK-Inform a declarat că a avut loc un incendiu în micul port fluvial Kilia.

Ucraina operează mai multe porturi fluviale pe Dunăre, precum și două porturi importante, Reni și Izmail, care au fost atacate anterior de drone rusești.

Kilia, care se concentrează pe mărfuri uscate, a fost atacat pentru prima dată, potrivit APK-Inform.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că sistemele de apărare aeriană au distrus 23 din cele 33 de rachete lansate de Rusia în cursul nopții. Printre acestea se numărau 25 de drone Shahed de fabricație iraniană, șapte rachete de croazieră și o rachetă balistică Iskander, a precizat aceasta.

Continue Reading
To Top