Știri interne

Anunț trist despre Mioara Velicu! Ți se rupe sufletul. Ce s-a întâmplat cu marea cântăreață

Anunț trist despre Mioara Velicu! Ți se rupe sufletul. Ce s-a întâmplat cu marea cântăreață

Mioara Velicu a vorbit deschis despre suma pe care o primește lunar sub formă de pensie. Artista de muzică populară se declară profund nedreptățită de statul român.

Mioara Velicu este o cunoscută cântăreață de muzică populară din zona Moldovei, în vârstă de 78 de ani. Velicu a fost căsătorită cu fostul campion olimpic și mondial de lupte greco-romane, Nicolae Martinescu. Ea a dezvăluit pentru publicația Unica suma pe care o primește lunar pe talonul de pensie. Artista este profund nemulțumită deoarece și-a început cariera în 1963 și a îndurat mult stres.

Artista declară că a ajuns la suma de 4.000 de lei pe lună destul de greu. Pentru aceasta a fost nevoie de intervenția unor prieteni, artistele Angela Buciu și Mihaela Mihai. Ea a precizat că nu ar putea spune că este mulțumită.

Are o pensie de „4000 de lei pe lună, jumate din ei pentru s-au luptat Angela Buciu și Mihaela Mihai, ne-au scos niște drepturi. Pensia mea, fără ce au reușit fetele, este de 1200 de lei”.

Velicu susține că statul încasează o taxă de 24%, aceasta fiind răsplata pentru o viață întreagă dedicată muzicii populare românești. Artista consideră că statul nu îi va putea plăti niciodată stresul pe care l-a îndurat de-a lungul carierei.

„La fiecare trimestru plătesc o sumă pentru banii câștigați, 24 la sută îmi oprește statul. Dacă mă duc la banca să-mi scot propriii bani, îmi opresc 8 la sută din munca mea. Ce a făcut statul pentru mine? Eu am fost toată viață pe drumuri, într-un stres extraordinar de mare, sunt lucruri pe care statul nu mi le va putea niciodată plăti. Oare ce fel de oameni sunt cei care fac legile astea?”, a declarat îndrăgita interpretă.

Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți (CREDIDAM) nu oferă, potrivit Mioarei Velicu, drepturi de autor juste. Aceasta vrea să transfere drepturile de autor către fiica sa atunci când va împlini 80 de ani.

„Da, cel mai tare mă doare sufletul când ia cineva un cântec de la mine, îl remixează și nu spune că e al meu. Eu nu am mai dat cântece la Credidam pentru că mă doare inima să văd cum necunoscuți iau milioane și eu iau 200 de lei, după atâția ani de muncă.

Mi se pare jignitor să-mi dai 200 de lei, asta însemnând că tu ai controlat unde am cântat și ce am făcut. La anul împlinesc 80 de ani și mă duc să trec drepturile de autor fiicei mele”, a explicat artista.

Continue Reading
To Top