Știri interne

Șeful Casei Naționale de Pensii a dat ordin! Veste uriașă despre aceste pensii

Șeful Casei Naționale de Pensii a dat ordin! Veste uriașă despre aceste pensii

Pensii recalculate! Veste excelentă pentru mii de angajaţi şi pensionari care lucrează la unul din cei mai importanţi angajatori din România. Iată ce s-a decis după discuţiile avute cu şeful Casei Naţionale de Pensii.

Întâlnire extrem de importantă avută de şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu!

Preşedintele CNPP (Casa Naţională de Pensii Publice) a discutat marţi, 5 septembrie, cu liderii sindicali de la Complexul Energetic Oltenia (CEO).

Reamintim că există probleme în continuare la nivelul celor care ies la pensie după ce au muncit la CEO. Mulţi oameni au ajuns să apeleze la instanţă pentru că Legea 197 nu se aplică în mod corect. Oamenii se trezesc că primesc pensii mai mici decât ar trebui, potrivit noilor prevederi legale.

Întâlnirea a fost organizată de către senatorul Ion Iordache, preşedinte al PNL Gorj.

„O nouă zi în care îmi asum să mă implic în rezolvarea celor mai grele probleme pe care le au oamenii din județul nostru.

Sunt un politician atipic, nu fug de responsabilitate, de aceea vin mereu spre mine oameni care au încredere că nu îi voi dezamăgi și că voi face tot ce ține de mine pentru a rezolva problemele cu care se confruntă”, a transmis şeful PNL Gorj pe pagina sa de Facebook.

Concluziile discuţiilor sunt de bun augur pentru mai mulţi angajaţi ce au activat în cadrul diverselor secţii din cadrul CEO.

Situația activității ELCFU va fi reanalizată ca parte integrantă a activității de producere a energiei electrice, nu ca activitate de transport feroviar. În plus, tuturor celor care au lucrat în secţia chimică li se vor aplica prevederile Legii 197. Totul se va realizat în mod unitar, la toate Casele de Pensii.

Tot după întâlnirea cu şeful Casei Naţionale de Pensii, s-a decis că activitatea presată in cadrul Termosev se va lua in calcul ca activitate de producere a energiei în cadrul Termoelectrica. Şi prelucratorii prin așchiere se vor bucura de noile măsuri impuse prin Legea 197, notează Gorjeanul.

Se va lucra şi la final de săptămână pentru reanalizarea dosarelor respinse
Despre acest subiect au oferit detalii şi reprezentanţii organizaţiei PNL Gorj.

Casa Națională de Pensii a decis să emită decizii de pensionare pentru angajații ELCFU, Termoserv și chimic din cadrul CEO, au precizat liberalii.

Miercuri, 6 septembrie, s-au eliberat primele decizii de pensionare celor care lucrează la ELCFU și doresc să beneficieze de prevederile Legii 197/2021.

Iniţial, Casa Județeană de Pensii Gorj a respins mai multe solicitări de pensionare a angajaților CEO care lucrează la ELCFU, Termoserv și chimic.

În urma demersurilor făcute de președintele PNL Gorj, Casa Națională de Pensii și-a asumat că:

va reanaliza situația activității ELCFU ca și parte integrantă a activității de producere a energiei electrice, nu ca activitate de transport feroviar;
activitatea în cadrul Termoserv se va lua în calcul ca și activitate de producere a energiei în cadrul Termoelectrica;
prelucrătorii prin așchiere vor beneficia de prevederile Legii 197;
salariaților secției chimice se vor aplica prevederile Legii 197 unitar la toate casele de pensii.
Daniel Baciu, şeful Casei Naţionale de Pensii, a dat asigurări că personalul CJPP Gorj, Dolj și Mehedinți va lucra și la finalul acestei săptămâni pentru a reanaliza dosarele respinse.

Continue Reading
To Top