Anunt de ultimă oră. S-a dat aprobare! Cresc pensiile

Știri interne

Anunt de ultimă oră. S-a dat aprobare! Cresc pensiile

Anunt de ultimă oră. S-a dat aprobare! Cresc pensiile

Comisia Europeană a dat undă verde României pentru creșterea pensiilor și nu mai suntem nevoiți să ne încadrăm în acel procent de 9,4% din PIB, care a fost trecut de USR în PNRR.

Pensii 2023. Majorarea pensiilor cu rata inflaţiei este stabilită prin lege, dar politicienii au acum un alt instrument pentru a veni cu creşteri pentru seniorii României. Pentru creșterea pensiilor însă, aceștia au două variante. Fie vor fi indexate cu rata inflației, fie vor fi calculate diferit, în conformitate cu noua lege a pensiilor.

În acest moment însă, nu se știe ce metodă va alege Guvernul. Dacă se va alege prima variantă, cea a indexării cu rata inflației, pensia minimă va creste cu aproximativ 150 de lei.

De exemplu dacă avem o pensie de 1.125 lei, care crește cu 14%, se ajunge la un venit de 1.282 lei. Dacă vorbim despre o pensie mai mare, de exemplu de una de 2.854 de lei, aceasta va ajunge, după majorare, la 3.253 de lei. De asemenea, nu este încă stabilit dacă majorarea va fi de la 1 ianuarie sau din martie 2024, după ce INS anunţă oficial rata inflaţiei.

Comisia Europeană a dat undă verde României pentru creșterea pensiilor

Comisia Europeană a dat undă verde României pentru creșterea pensiilor și nu mai suntem nevoiți să ne încadrăm în acel procent de 9,4% din PIB, care a fost trecut în PNRR. Potrivit unor surse guvernamentale, Comisia Europeană a fost de acord să elimine această limitare, informează Antena 3. În noul PNRR, statul îşi va asuma însă că toate cheltuielile pe care le va face cu plata pensiilor vor fi sustenabile.

Comisia Europeană a cerut, de asemenea, ca noua lege a pensiilor să fie redactată mai devreme. Termenul agreat este luna noiembrie. În cazul în care Legea pensiilor va fi gata la timp, Guvernul ar putea recalcula pensiile, iar o creștere ar putea fi resimțită încă de la începutul anului 2024.

O primă creștere a pensiilor ar trebui să vină din indexarea cu rata inflației La indexarea cu rata inflației, pensiile vor crește cu 150 de lei. De exemplu, dacă avem o pensie de 1.125 lei, care crește cu 14%, se ajunge la un venit de 1.282 lei.

Dacă vorbim despre o pensie mai mare, de exemplu de una de 2.854 de lei, aceasta va ajunge, după majorare, la 3.253 de lei.

Continue Reading
To Top