Știri interne

Vești bune pentru pensionarii din România! Guvernul a decis majorarea pensiilor de la această dată

Vești bune pentru pensionarii din România! Guvernul a decis majorarea pensiilor de la această dată

Guvernul vine cu vești bune pentru pensionarii din România! Pensiile vor fi majorate începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Bătrânii din România se vor bucura de un venit mai mare de la data de 1 ianuarie 2024.

Decizia a fost anunțată de Guvern în urmă cu puțin timp.

Pensiile vor fi majorate începând cu data de 1 ianuarie 2024

În ultima ședință a Executivului a fost decisă majorarea pensiilor începând cu data de 1 ianuarie 2024. Pentru ca acest lucru să fie posibil, Guvernul a luat în calcul indexarea lor cu rata inflației, dar și calcularea lor în funcție de noua lege a pensiilor.

În cazul primei variante, pensiile ar urma să crească cu aproximativ 150 de lei. Salariul minim brut va crește cu 300 de lei, însă în ceea ce privește salariul minim net, va fi resimțită o creștere de doar 93 de lei.

Voucherele de vacanță și tichetele de masă vor fi impozitate cu 10%, în timp ce salariul minim în construcții va ajunge la 4.500 de lei în luna octombrie.

”Pe 15 septembrie încărcăm voucherele de energie cu tranșa a doua, în valoare de 700 de lei (…) Din prima tranșă a fost cheltuit aproape 1 miliard, iar restul banilor au rămas pe carduri și pot fi folosiți în continuare”,a declarat Adrian Câciu.

Situația cardurilor de energie este incertă în ceea ce privește anul 2024, Uniunea Europeană dorind stoparea acestora. Până atunci, românii vulnerabili vor primi câte 700 de lei pentru „lemne și foc”, la începutul lunii septembrie.

În această categorie vor intra circa 2,1 milioane de români, iar cu suma de 700 de lei aceștia vor achita facturile la electricitate și-și vor asigura resursele pentru foc în acest sezon rece. În luna februarie a anului 2023, aceștia au primit suma pe card suma de 1.400 de lei, iar acum urmează cea de a doua tranșă.

„Reamintesc faptul că din septembrie vom furniza alți 700 de lei pe cele 2,1 milioane de carduri”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

Continue Reading
To Top