Știri interne

Se suspendă pensia! Casa de Pensii a confirmat de urgenţă. Astăzi este ultima zi

Se suspendă pensia! Casa de Pensii a confirmat de urgenţă. Astăzi este ultima zi

Pot rămâne fără pensie! Casa Națională de Pensii a venit cu un anunț important. Instituția a atras atenția că toți cei vizați de un anumit tip de pensie trebuie să depună urgent un document. Astăzi este ultima zi.

Pensie de urmaș. Casa Națională de Pensii (CNPP) i-a informat pe români asupra unui aspect extrem de important. Instituția a anunțat că luni este ultima zi pentru beneficiarii pensiei de urmaș.

Mai exact, Casa Națională de Pensii a arătat că luni, 25 septembrie, este ultima zi în care elevii și studenții trebuie să vină cu o dovadă. Este vorba de beneficiarii de pensie de urmaș. Altfel, ei riscă să se rămână cu pensia suspendată.

Documentul necesar pentru a nu rămâne fără pensie
Elevii beneficiari de pensie de urmaș, care au împlinit vârsta de 16 ani, au o anumită obligație. Ei trebuie să prezinte până mâine o adeverință. Din document e necesar să rezulte că sunt înscriși în anul școlar 2023–2024.

Tot până mâine, studenții beneficiari de pensie de urmaș, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația să depună la sediul caselor teritoriale de pensii o declarație pe propria răspundere. Aceasta vizează continuarea studiilor.

Studenții trebuie să depună o adeverință în original
Ulterior, până la 25 octombrie, studenții trebuie să depună adeverința în original. Din aceasta trebuie să rezulte că sunt înscriși în anul universitar 2023-2024.

„În atenția elevilor și studenților beneficiari ai unei pensii de urmaș

A. Elevii beneficiari ai unei pensii de urmaş, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte, până la data de 25 septembrie 2023 adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2023–2024, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii.

!!! În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2023 se reține de la plată”, a arătat Casa Națională de Pensii.

Conform informării, studenții beneficiari ai unei pensii de urmaş, în vârstă de până la 26 de ani o serie de obligații. Ei trebuie să transmită/depună la sediul caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 septembrie 2023 – o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor.

În cazul nedepunerii declarației, până la data de 25 septembrie 2023, se riscă enorm. Pensia aferentă lunii octombrie va fi reținută de la plată, potrivit procedurii.

Ei trebuie să prezinte caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 octombrie 2023 o adeverință în original. Din aceasta trebuie să rezulte că în anul universitar 2023-2024, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii.

„În situația neprezentării până la data de 25 octombrie 2023 a adeverinței în original, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie va fi reținută de la plată”, a spus CNPP.

Continue Reading
To Top