Știri interne

Vouchere de 620 de lei, începând din luna octombrie! Mii de români vor primi bani de luna următoare

Vouchere de 620 de lei, începând din luna octombrie! Mii de români vor primi bani de luna următoare

Mii de români vor primi, începând cu luna octombrie, un voucher de 620 de lei.

Potrivit unui proiect de ordin pus în dezbatere la Ministerul Muncii la începutul lunii septembrie, valoarea tichetului de creșă va crește, începând cu luna octombrie, de la 600 la 620 de lei.

Proiectul de ordin al Ministrului Muncii privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creșă pentru semestrul II al anului 2023 prevede majorarea cu 20 de lei a valorii tichetului.

“Pentru semestrul II al anului 2023, începând cu luna octombrie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, este de 620 lei”, prevede proiectul, valoarea actuală a tichetului fiind de 600 de lei, potrivit avocatnet.ro.

Așadar, începând din luna octombrie, până la final de an, dar și în primele două luni din 2024, noua valoare a voucherelor va fi de 620 de lei.

Tichetele de creșă sunt doar una dintre formele prin care angajatorul își poate sprijini financiar angajații – părinți, care nu sunt în concediu de creștere și-și duc copiii la creșă ori îi lasă în grija unor bone care lucrează autorizat. Tichetele se acordă lunar, în baza unei documentații stabilite prin lege și detaliate la nivel de angajator și sunt nesupuse contribuțiilor sociale obligatorii.

Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor de creşă nu poate depăşi lunar suma prevăzută prin ordin de ministru, pentru fiecare copil aflat la creşă.

Zilele trecute, Ministerul Finanțelor a publicat lista actualizată a unităților emitente de tichete pe suport electronic din România, unde vedem că există la acest moment două unități care emit și tichete de creșă pe suport electronic, în contextul în care până nu demult nu exista niciuna – e vorba de UP România și Edenred.

Important de subliniat este faptul că proiectul de ordin va fi pus în aplicare doar după ce va fi semnat și publicat în Monitorul Oficial.

Continue Reading
To Top