Plățile cash mai mare de această valoare vor fi interzise! Câți bani cash e voie să ai în casă

Știri interne

Plățile cash mai mari de această valoare vor fi interzise! Câți bani cash e voie să ai în casă

Plățile cash mai mari de această valoare vor fi interzise! Câți bani cash e voie să ai în casă

Guvernul va limita plăţile în numerar între persoanele fizice autorizate şi persoanele juridice la 5.000 de lei pe zi până la sfârşitul lui 2024.

Ce prevede Legea de asumare

“Operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar efectuate între persoanele juridice, persoane fizice autorizate, persoane fizice care desfăşoară activităţi în mod independent, se efectuează cu încadrarea în plafonul zilnic de 5.000 de lei către/de la o persoană, până la data de 31 decembrie 2024 şi 2.500 lei, începând cu 1 ianuarie 2025.

Amendă: 25% din suma încasată sau plătită, care depășește plafonul stabilit, dar nu mai puțin de 500 de lei”, se arată în document.

“Această măsură nu este nouă, este din 1996, în scopul de a se reduce evaziunea fiscală”, a spus Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru al Finanţelor, miercuri, la Antena 3 CNN.

Mircea Coșea, despre limitarea plătilor cu cash: “E un proces de tranziție care cere timp”

“Plata pe card este din ce în ce mai mult acceptată, dar nu aşa. Nu aşa! Nu cum vrem noi să facem. E un proces de tranziție care cere timp și care cere niște măsuri care să fie favorabile acestei tranziții.

În primul rând trebuie să avem o rețea de elemente mecanice, electronice, care pot fi utilizate pentru plată. Noi nu avem așa ceva. Structura, logistica informatică pe teritoriul țării, este una dintre cele mai slabe din Europa.

În al doilea rând, avem zone foarte izolate în care trăiesc persoane în vârstă care nu au niciun fel de legătură cu ceea ce înseamnă informatica”, a mai spus analistul economic.

Continue Reading
To Top