Știri interne

Marcel Ciolacu anunță ajutoare pentru pensionari: ”Banii ajung la oameni în prima jumătate a acestei luni!”

Marcel Ciolacu anunță ajutoare pentru pensionari: ”Banii ajung la oameni în prima jumătate a acestei luni!”

Premierul Marcel Ciolacu vine cu vești bune pentru peste patru milioane de români. Aceștia vor primi bani în plus la pensie în doar câteva zile.

Marcel Ciolacu a anunțat, luni, la începutul ședinței de Guvern, că românii cu venituri de sub 3.000 de lei vor primi ajutoarele acordate de stat începând cu prima jumătate a lunii octombrie.

”Profit de ocazie pentru a anunţa că intră la plată ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei. Banii vor ajunge la oameni începând cu prima jumătate a acestei luni.

Am crescut salariul minim de la 1 octombrie şi acordăm aceste ajutoare pensionarilor cu venituri mici. Deci sper că este clar pentru toată lumea că nu se poate vorbi de recesiune în România”, a anunțat Marcel Ciolacu, în debutul ședinței de luni de la Palatul Victoria.

Sume cuprinse între 300 și 500 de lei
Este vorba despre ajutorul financiar de la Guvern, cea de a doua tranșă din acest an, care se acordă în funcție de pensie.

Sumele sunt cuprinse între 300 şi 500 de lei şi depind de valoarea pensiei pe care o primesc românii: cu cât pensia este mai mică, ajutorul este mai mare.

“Vești bune pentru pensionari!

În luna octombrie vom acorda cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de OUG 168/2022, pensionarilor cu venituri lunare mai mici sau egale cu 3.000 lei după cum urmează:

– venituri până în 1.500 lei inclusiv, se acordă ajutorul financiar de 500 de lei;

– venituri cuprinse în intervalul 1.501 – 2.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 400 de lei;

– venituri cuprinse în intervalul 2.001 – 3.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 300 de lei.

De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari aflați în plată la momentul acordării”, a transmis, în urmă cu o săptămână, și șeful Casei de pensii, Daniel Baciu.

Continue Reading
To Top