Știri interne

Anunț despre banii cash! Ce sumă cash pot folosi românii pe zi

Anunț despre banii cash! Ce sumă cash pot folosi românii pe zi

Plățile cu bani cash vor putea fi făcute într-o anumită limită. Guvernul a decis care e valoarea tranzacțiilor pe zi. În plus, PSD a venit cu asigurări că nu îi va controla nimeni pe români.

Bani cash în valoare de 5.000 de lei pe zi. PSD a venit cu explicații în acest sens. Social-democrații au susținut că românii își vor putea cumpăra în continuare televizor, frigider sau cauciucuri de iarnă. Sau orice altceva, dar în limita a 5.000 de lei cash/zi.

Cei de la PSD au arătat că o persoană va putea să îşi cumpere în continuare frigider, televizor, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash pe zi. Acesta este limita zilnică cu mult peste salariul mediu net lunar pe economie.

Plăți cu bani cash în limita a 5.000 de lei

Dacă eşti persoană fizică, vei putea face în continuare plăţi la orice magazin de până la 5.000 de lei pe zi, mai spune PSD.

„În concluzie, Nu te controlează nimeni! Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!

Toată discuţia despre cash este o temă falsă! Singurii care vor avea de suferit vor fi evazioniştii, nu oamenii obişnuiţi!”, a arătat PSD.

Ce înseamnă cash-ul pe înțelesul tuturor

Social-democrații au ținut să explice ce înseamnă banii cash pe înţelesul tuturor.

„Vei putea să îţi cumperi în continuare televizor, frigider, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash/zi.

Adică o limită zilnică cu mult peste salariul mediu net lunar pe economie! Dacă eşti persoană fizică vei putea face în continuare plăţi la orice magazin de până la 5.000 de lei pe zi!”, arată postare de marţi, pe pagina de Facebook a PSD.

Conform social-democraților, o altă regulă se aplică dacă eşti operator economic, PFA sau orice altă categorie autorizată, care emite facturi.

În acest caz, va trebui să limitezi plăţile cash către alt agent economic la cel mult 1.000 de lei pe zi, respectiv 2.000 de lei pe zi în magazinele cash&carry!

În concluzie, PSD spune clar că nu te controlează nimeni. Ei dau asigurări că nimeni nu îţi ia cash-ul din buzunar. În opinia social-democraților, toată discuţia despre cash este o temă falsă. Singurii care vor avea de suferit vor fi evazioniştii, nu oamenii obişnuiţi.

„Şi încă ceva: legea este acum contestată la Curtea Constituţională de către impostorii de la USR care se opun reformei statului şi combaterii evaziunii fiscale. Deci noile reglementări nu sunt încă în vigoare!”, postarea de pe reţeaua de socializare.

Amintim că ministrul Finanţelor a declarat, luni, că propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru. Marcel Boloș a susținut că se așteaptă la un impact bugetar suplimentar prin încasarea de venituri la bugetul de stat.

El a ținut să arate că, deşi este un disconfort, disciplina aceasta de care au nevoie într-o perioadă atât de complicată pentru ţara noastră este mai mult decât necesară.

Continue Reading
To Top