Lifestyle

Calendar ortodox 12 octombrie 2023. Rugăciune care te eliberează de orice povară ai avea pe suflet

Calendar ortodox 12 octombrie 2023. Rugăciune care te eliberează de orice povară ai avea pe suflet

Anual, pe 12 octombrie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic, mari făcători de minuni. Roagă-te acestor sfinți când ori de câte ori ai sufletul împovărat și vei vedea cât de rapid te vei elibera.

Sărbători religioase 12 octombrie 2023

Ortodoxe: Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic

Greco-catolice: Sf. m. Prob, Tarah și Andronic

Romano-catolice: Ss. Serafim, călug.; Felix al IV-lea, pp.

Calendar ortodox 12 octombrie 2023. Cine au fost Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic
Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic au trăit în vremea împăratului prigonitor de creştini Dioclețian (284-305). Pentru că au refuzat să renunțe la credința în Hristos și să se închine zeilor, cei trei au fost uciși, potrivit crestinortodox.ro. Tarah s-a născut în Claudiopolisul Siriei, Prov a fost din Perga Pamfiliei, iar Andronic a fost fiul unui cetățean de vază din Efes.

După ce au fost torturați, au fost aruncați fiarelor împreună cu câțiva criminali. Fiarele i-au sfâșiat pe criminali, dar cei trei sfinți au scăpat teferi. În urma acestei minuni, mulți păgâni au început să creadă în Hristos.

Deși trupurile celor trei mucenici au fost amestecate cu cele ale criminalilor, Dumnezeu le-a descoperit unor creștini în chip minunat care sunt trupurile martirilor – trei lumânări s-au arătat deasupra trupurilor acestora. Astfel, cei trei mucenici au fost descoperiţi şi îngropați cu cinste.

Părticele din moaștele Sfinților Prov, Tarah și Andronic se găsesc în Biserica Memorială Mihai Viteazul din Alba Iulia.

Continue Reading
To Top