Știri interne

Vești bune pentru pensionari! Se dau gratuit

Vești bune pentru pensionari! Se dau gratuit

Vești bune în această toamnă pentru pensionari! Seniorii vor putea beneficia de tratament balnear gratuit până la sfârșitul anului.

Casa Națională de Pensii a anunțat că 10.000 de bilete de tratament balnear vor fi puse la dispoziția pensionarilor.

Numărul biletelor de tratament balnear vor fi suplimentate cu încă 10.000 de tichete până la sfârșitul anului. Contractul a fost încheiat de către Casa Națională de Pensii pe data de 10 octombrie.

” Casa Națională de Pensii Publice, prin intermediul caselor teritoriale de pensii, pune la dispoziția pensionarilor și asiguraților sistemului public de pensii noi bilete de tratament balnear în perioada imediat următoare. Persoanele interesate sunt așteptate la sediile caselor teritoriale de pensii sau în mediul online pentru a solicita aceste bilete ”, a transmis Casa Națională de Pensii Publice.

De tratament balnear gratuit pot beneficia:

pensionari de invaliditate ce se află într-un program de recuperare
persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, dar și luptătorilor din rezistența anticomunistă
persoanele persecutat din motive etnice în perioada 6 septembrie 1940-6 martie 1945
veteranii de război, invalizii şi văduvele de război
beneficiarii pensiilor I.O.V.R
persoanele cu handicap
persoane careu au suferit accidente de muncă sau boli profesionale
care lucrează în mediu radioactiv – zonele I şi II de expunere la radiații

Beneficiile tratamentului balnear
Tratamentul balnear este recomandat seniorilor în funcție de afecțiunile de care suferă, dar și de tipul de tratament oferit de stațiunea balneară. Tratamentele balneare pot ameliora durerile cronice, precum artitra, osteoporoza sau durerile de spate, iar în același timp ajută și la creșterea mobilității.

Aceste tratamente includ băi cu ape minerale, diferite tipuri de masaje, terapii cu nămol sau alte terapii în funcție de necesitățile și indicațiile fiecărui medic. Stațiunile balneare pot oferi un mediu relaxant pentru seniori, contribuind la reducerea nivelului de stres și al anxietății.

„ Apele minerale naturale, cu virtuțile lor terapeutice, duc la ameliorarea durerilor în diferite patologii cronice. Acestea se pot administra atât în cura internă (crenoterapie), dar și în cura externă( băi la cadă și la bazin, sub formă de pulverizații și aerosoli, injecții intramusculare) .”, a spus de la Suzana Pretorian – medic specialist balneolog, potrivit desprespa.ro.

Potrivit sursei menționate anterior, tratamentele și terapiile balneare nu ar efecte secundare, doar în cazuri excepționale, spre deosebire de tratamentele cu medicamente. Casa Națională de Pensii a anunțat că un bilet de tratament este valabil pe o perioadă de 16 zile, dintre care 12 zile sunt destinate tratamentului balnear.

Continue Reading
To Top