1500 de oameni în stradă pentru legalizarea parteneriatelor civile

Știri interne

1500 de oameni în stradă pentru legalizarea parteneriatelor civile

1500 de oameni în stradă pentru legalizarea parteneriatelor civile

Asociația MozaiQ, organizație comunitară LGBT+ (lesbiene, gay, bisexuali și persoane transgender), a organizat astăzi, 14 octombrie, Marșul de Protest ”Tradiția Noastră E Iubirea”.

La marșul de protest au participat peste 1500 de persoane, care au venit să susțină parteneriatele civile între persoane de același sex. Protestul a început în Piața Universității și s-a oprit în fața Guvernului, cu mii de oameni împânzind Piața Victoriei.

Pe parcursul marșului s-au scandat lozinci precum ”Drepturi egale pentru fiecare!”, ”Cupluri egale, nu discriminare!”, ”Parteneriat, nu patriarhat!”, ”Drepturi egale, nu vorbe goale!”. Mesajele principale de pe bannere au fost ”Iubim la fel” și ”Tradiția noastră e iubirea”.

„Oamenii se căsătoresc pentru că se iubesc, dar căsătoria este o instituție legală care conferă drepturi partenerilor conform legislației care protejează familia. Familiile noastre ar trebui să aibă aceleaçi drepturi conform deciziei definitive date de CEDO. Statul roman are obligația de a da o formă de recunoaçtere a familiilor noastre, ȋn consecință drepturi egale pentru familiile noastre. Nu vrem privilegii, vrem doar drepturi egale.
Un drept care nu este acordat fiecărui cetățean este doar un privilegiu, iar aici Constituția e clară: „Cetățenii sunt egali în fata legii (…), fără privilegii şi fără discriminări” (Constituția României Art. 16).” a declarat Cristina Săracu, Președinta Asociației MozaiQ.

”Clasa politică nu mai poate amana un moment pe care comunitatea LGBT+ îl açteaptă de peste 20 de ani: parteneriate civile pentru cupluri formate din persoane de acelaçi sex. De la momentul dezincriminării homosexualității prin abrogarea Articolului 200, în 2001, nu s-au mai făcut progrese reale în ceea ce priveçte drepturile comunității LGBT+ din România. De 22 de ani suntem priviți ca cetățeni de mâna a doua de către clasa politică, iar drepturile noastre sunt amânate çi lăsate să zacă prin sertarele Parlamentului. Avem nevoie imediată de drepturi egale.” a declarat Vlad Viski, Directorul Executiv al Asociației MozaiQ.

În data de 14 octombrie 2015 MozaiQ s-a înființat ca asociație, iar astăzi împlinește 8 ani de activitate, activism și eforturi susținute pentru îmbunătățirea vieții persoanelor LGBT+.

Asociația MozaiQ este o organizație comunitară care luptă pentru drepturile omului și care participă la dezvoltarea comunității LGBT+ din România sub stindardul solidarității și încrederii reciproce, rezultate din activități sociale, o prezență pe scena culturală alternativă, precum și atenția deosebită acordată diverselor grupuri din comunitate.

Continue Reading
To Top