Știri interne

Cât de des ar trebui spălați blugii? Răspunsul te va surprinde

Cât de des ar trebui spălați blugii? Răspunsul te va surprinde

Cât de des ar trebui să vă spălați blugii? Iată ce recomandă șeful uneia dintre cele mai faimoase companii din lume. Majoritatea pieselor de îmbrăcăminte trebuie spălate după câteva purtări. Nu același lucru se poate spune despre popularii jeans.

Versatilitatea și confortul fac ca acest articol de îmbrăcăminte să fie la mare căutare, de aceea este important să știi cât de des trebuie spălați blugii, astfel încât să nu se deterioreze. CEO-ul Levi Strauss, Charles Bergh, a vorbit în 2014 despre cât de des ar trebui spălați blugii, după ce în spațiul public au apărut tot felul de controverse, scrie CNBC.

„Nu am spus niciodată să nu vă spălați blugii”, a afirmat el pentru CNBC, în cadrul emisiunii „Managing Asia” difuzată luna trecută. Bergh susține că nu folosește mașina de spălat pentru a-și spăla blugii.

„Oamenii care își iubesc cu adevărat jeanșii, vă vor spune să nu-i puneți niciodată într-o mașină de spălat. Deci asta fac și eu”, a afirmat CEO-ul Levi Strauss.

Fanii acestui articol vestimentar spun adesea că spălarea blugilor le va afecta forma și culoarea, în timp ce păstrarea lor, fără a-i spăla, le va îmbunătăți aspectul. Unii susțin că, dacă nu-i spălăm, blugii vor rezista mai mult, deoarece astfel se împiedică uzura fibrelor materialului – ceea ce ar putea duce la găuri sau la rupere.

Țineți blugii pe sub duș și frecați-i bine cu săpun
Dar Bergh nu-și lasă blugii să se murdărească.

„Dacă îmi pătez blugii cu curry, o să-i curăț. Dar îi voi curăța. Și dacă devin foarte murdari pentru că este ceva normal, toți transpirăm, îi voi spăla la duș”, a declarat el. Mai precis, țineți blugii pe sub duș și frecați-i bine cu săpun, așa cum faceți când vă spălați pe corp, a explicat Bergh.

Industria blugilor este mare consumatoare de apă

Spălarea blugilor este, de fapt, o parte majoră a amprentei de carbon a îmbrăcămintei, a spus Bergh. Industria blugilor consumă multă apă din punctul de vedere al producției, a remarcat el, dar și frecvența cu care oamenii își spală hainele, are, de asemenea, un rol semnificativ.

În SUA, oamenii își pot spăla blugii după fiecare purtare, a subliniat el, în timp ce în alte regiuni ale lumii hainele ajung în mașina de spălat după mai multe purtări.

Dezbaterea despre cât de des ar trebui să ne spălăm hainele s-a amplificat în ultimii ani. De exemplu, o controversă cu privire la cât de des ar trebui să-și spele oamenii pijamalele și lenjeria de pat, a izbucnit recent pe rețelele de socializare, generând discuții pro și contra legate de igienă și economisirea apei.

Igiena nu este însă singurul argument. Așa cum subliniază Bergh, mașinile de spălat folosesc multă apă. Spălarea rufelor, mai rar, ar putea fi, prin urmare, benefică pentru mediu, sugerează unii experți în sustenabilitate, mai ales că hainele sintetice eliberează și microplastice atunci când sunt spălate.

Levi’s (Levi Strauss&Co Jeans) fabrică, fără doar și poate, unii dintre cei mai buni blugi de damă, de bărbați și de copii. Brandul Levi’s simbolizează stilul american clasic. De la inventarea lor de către Levi Strauss & Co. în 1873, blugii Levi’s au devenit unul dintre cele mai recunoscute articole de îmbrăcăminte din lume, captând loialitatea oamenilor, generații la rând.

A purtat aceiași blugi timp de 15 luni

Un test efectuat în 2011 de un student de la Universitatea din Alberta a arătat că, după ce a purtat aceiași blugi timp de 15 luni, adică 330 de zile, aveau aceeași cantitate de bacterii ca la mai puțin de două săptămâni de utilizare, relatează Abc News.

Cu toate acestea, purtând aceeași pereche de blugi de mai multe ori este imposibil să nu capete mirosuri neplăcute sau să nu se păteze la un moment dat. În aceste cazuri, frecați zona pătată cu puțin detergent și apă și lăsați să se usuce, dar fără a băga blugii în mașina de spălat. În același mod se procedează în cazul mirosurilor.

Continue Reading
To Top