Știri interne

Un nou cutremur cu magnitudinea 6,3. Unde s-a simțit seismul

Un nou cutremur cu magnitudinea 6,3. Unde s-a simțit seismul

Un nou cutremur a avut loc în vestul Afganistanului – la câteva zile după ce două cutremure puternice din regiune au ucis peste 1.000 de persoane. Serviciul SUA (USGS) precizează că seismul cu magnitudinea 6,3 s-a produs în apropierea oraşului Herat. Acesta a avut loc la o adâncime de 8,2 km. Până în prezent, nu au fost raportate victime.

Un nou cutremur a avut loc în vestul Afganistanului – la câteva zile după ce două cutremure puternice din regiune au ucis peste 1.000 de persoane.
Cutremur în Afganistan. Serviciul SUA (USGS) precizează că seismul cu magnitudinea 6,3 s-a produs în apropierea oraşului Herat. Acesta a avut loc la o adâncime de 8,2 km.

Până în prezent, nu au fost raportate victime.

Afganistanul, lovit de mai multe cutremure

Peste 2.400 de persoane au fost ucise în cutremurele din Afganistan, din 7 octombrie.

Cutremurele din vestul ţării au lovit la 35 km nord-vest de oraşul Herat. Unul dintre ele a avut magnitudinea de 6,3 grade, a anunţat Institutul Geologic al SUA (USGS).

Acestea au fost printre cele mai mortale cutremure din lume din acest an, după ce cutremurele din Turcia şi Siria au provocat aproximativ 50.000 de morţi în februarie.

Afganistanul are un istoric de cutremure puternice
Înconjurat de munţi, Afganistanul are un istoric de cutremure puternice, multe în regiunea accidentată Hindu Kush, la graniţa cu Pakistanul.

Bilanţul morţilor creşte adesea atunci când sosesc informaţii din zone mai îndepărtate ale unei ţări în care decenii de război au lăsat infrastructura în paragină. Astfel, operaţiunile de ajutor şi salvare sunt dificil de organizat.

Sistemul de sănătate din Afganistan, care se bazează aproape în întregime pe ajutorul extern, s-a confruntat cu reduceri paralizante în cei doi ani de când talibanii au preluat puterea şi o mare parte din asistenţa internaţională, care a constituit coloana vertebrală a economiei, a fost oprită.

Continue Reading
To Top