Românii care se vor putea pensiona mai devreme, fără penalizări. Lista a fost extinsă

Știri interne

Vești bune pentru pensionarii din România! Vor putea primi bani în plus în fiecare lună

Vești bune pentru pensionarii din România! Vor putea primi bani în plus în fiecare lună

Pensionarii din România primesc vești îmbucurătoare, odată cu propunerea unui act normativ menit să le ofere un venit suplimentar în fiecare lună. Pe ce se bazează inițiativa, propusă de Partidul Național Liberal (PNL).

O veste pozitivă vine să aducă un strop de bucurie în viața pensionarilor din România, odată cu propunerea unui act normativ de către Partidul Național Liberal (PNL). Conform acestei inițiative legislative, la începutul fiecărei luni, pensionarii ar putea beneficia de un venit suplimentar, generat din biletele de transport cu tren neutilizate.

Gabriel Andronache, liderul Grupului parlamentar al deputaților PNL, a explicat că inițiativa a fost înregistrată la Secretariatul General al Camerei Deputaților la solicitarea Organizației Seniorilor Naționali Liberali. Aceștia au propus o soluție ingenioasă: biletele de tren rămase neutilizate de pensionari să poată fi transformate în sume de bani puse la dispoziția acestora.

„Astăzi (miercuri – n.r.) am înregistrat la Secretariatul General al Camerei Deputaților o inițiativă legislativă solicitată de către Organizația Seniorilor Naționali Liberali. Aceștia au propus ca biletele de transport cu trenul rămase neutilizate de către pensionari să poată fi transformate în sume la dispoziția acestora”, a declarat Gabriel Andronache, liderul Grupului parlamentar al deputaților PNL.

Statisticile indică faptul că aproximativ 80% din biletele de transport rămân neutilizate, iar acest proiect ar putea aduce un beneficiu semnificativ pentru pensionarii care nu utilizează aceste tichete.

„Avem speranța că acest proiect de act normativ va fi susținut de toate grupurile parlamentare și sperăm să aibă un parcurs legislativ urgent. Proiectul de lege urmează să intre în procesul legislativ în perioada următoare”, a mai spus Gabriel Andronache, potrivit Mediafax.

Cine sunt inițiatorii

Liderul PNL se arată optimist cu privire la susținerea acestui proiect și își exprimă speranța că acesta va avea un parcurs legislativ rapid. Cu sprijinul tuturor grupurilor parlamentare, această inovație ar putea aduce un plus de confort financiar pentru pensionarii din România.

Printre inițiatorii principali ai acestui proiect de lege se numără Gigel Știrbu, Florin Roman, Gabriel Andronache, Lucian Bode, și Virgil Popescu.

Rămâne de văzut ce se va mai anunța cu privire la acest subiect în perioada următoare. O astfel de schimbare ar putea fi benefică în viața ficărui pensionar din România.

Continue Reading
To Top